Poplach na letišti v Praze. Na palubě jednoho z letadel mělo hořet, muselo se vrátit na zem

Letadlo na lince Praha - New York se kvůli technickým problémům muselo vrátit

Poškozené letadlo na Letišti Václava Havla

Letadlo s 209 pasažéry na palubě na lince z Prahy do New Yorku, které se kvůli technickým problémům muselo vrátit, bezpečně přistálo. Kvůli zásahu hasičů byla v pátek kolem 13:00 zhruba na 30 minut uzavřena hlavní vzletová a přistávací dráha, tři letadla byla odkloněna. Nyní je letiště opět v běžném provozu. Mluvčí pražských hasičů Daniel Fík sdělil, že vyjížděli k hlášenému černému kouři z motoru letadla na Letišti Václava Havla.

„Letadlo již přistálo, nic nehoří. Letištní hasiči provádějí průzkum, my jsme v záloze,“ uvedl krátce po 13:00 mluvčí pražských hasičů. Později dodal, že jednotky se vracejí na základny.

Letadlo přistálo krátce před 13:00, důvodem návratu byly podle Procházky technické problémy. „Letadlo je po kontrole hasičů přetahováno na parkovacím stojánku. Vzhledem k zásahu byla přibližně 30 minut uzavřena hlavní vzletová a přistávací dráha 06/24. Došlo proto k odklonu několika letadel na okolní letiště. Nyní je letiště opět v běžném provozu,“ uvedl mluvčí Michal Procházka ve 13:30. „Cestující bezpečně opustili letadlo standardní cestou,“ doplnil později.

Okamžik, kdy došlo k viditelné explozi, byl zaznamenán na videu:

Letiště Praha za první pololetí letošního roku odbavilo 5,8 milionu cestujících, meziročně zhruba o 36 procent více. I přes meziroční růst letiště nevyrovnalo čísla z předcovidového roku 2019, kdy za půlrok odbavilo 7,8 milionu lidí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Letadlo, které nikdy neselhalo. Prigožinova smrt nebyla náhoda, naznačil expert na Rusko

Tagy:
letiště Praha New York Letiště Václava Havla pozastavení letů kouř na palubě