Bouře na Twitteru: Slovinci jsou svině, píše o prohře Slavie Vondra. Kalousek se zlobí

Fotbalista Slavie Vladimír Coufal

Slavia si Ligu mistrů nezahraje

Silné vášně vzbudila prohra fotbalové Slavie Praha s dánským Midtjyllandem, kvůli níž český tým přišel o účast v prestižní Lize mistrů a na které mělo značný podíl rozhodnutí hlavního rozhodčího Skominy. Ten několik minut před koncem zápasu nechal na popud videorozhodčího (VAR) opakovat pokutový kop proti českému týmu poté, co první pokus brankář Slavie Ondřej Kolář chytil. Druhou penaltou se už soupeř nemýlil.

„Slavie je mi dneska upřímně líto. Zaříznul ji slovinský rozhodčí. Vždycky jsem říkal, že Slovinci dokážou být oportunistický svi*ě. Viz například chování k turistům tranzitujícím do Chorvatska. Dneska se to zas potvrdilo...,“ napsal na Twitteru bývalý ministr zahraničí či obrany Alexandr Vondra (ODS).

Reakce na jeho ostrý výrok na sebe nenechaly dlouho čekat. „Docela se ohrazuji. Žádný národ si nezaslouží takhle sprosté a paušalizující odsouzení. Jsem docela v šoku, že tohle dokáže vyslovit bývalý Havlův poradce, ministr zahraničí a ministr obrany,“ zareagoval Miroslav Kalousek (TOP 09).

Alexandr Vondra odpověděl, že se možná Kalousek bude divit, ale na slovinský oportunismus nadávali na Hradě už začátkem devadesátých let. Tehdy i s Václavem Havlem. „Ale jinak je to samozřejmě nadsázka. Kolektivní vinu neprosazuju,“ doplnil.

Do debaty dvou politiků se zapojil také režisér Jiří Strach: „Uriášku milej, nedělejme ze sportovních emocí politiku... jinak zpolitizujeme už úúúplně všechno.“

„To není politika. Jenom se zastávám slušných lidí proti bezdůvodné urážce. To dělají občas i čerti,“ odpověděl režisérovi Kalousek.

Ozvaly se i další osobnosti

„Vždy se snažím na zápasy českých mužstev koukat ‚nečeskýma‘ očima. Ale to, co předvedl Skomina, to bylo něco, za co by se ve středověku zavíralo do klády a v zimě koupalo v koši ve Vltavě. Ano, chyby Koláře a Traorého byly primární, ale italští muži od VAR i Skomina jsou zločinci,“ ozval se i známý fotbalový komentátor Jaromír Bosák.

„Už jsem toho teda viděl hodně, ale takovéhle rozhodnutí v klíčovém momentu souboje o LM, to je fakt neuvěřitelný,“ napsal mimo jiné sportovní redaktor Luděk Mádl.

„Slavia si koledovala, Dánové mi přišli nebezpečnější už v prvním zápase, ale tohle byla hrozná prasárna,“ odpověděl na jeden z tweetů i bývalý fotbalový reprezentant Jaroslav Plašil.

Naopak smířlivě se k prohře na Twitteru vyjádřil předseda představenstva SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík: „Děkuji, kluci, za vše. A gratulace soupeři k postupu do LM.“

Tagy: