Při letištní kontrole v Praze zapomněl na hodinky. Vzal je jiný pasažér, byl kuriózně dopaden

Muž vzal při letištní kontrole hodinky pasažéra, který na ně zapomněl. Po návratu z dovolené si na něj počkali policisté. Cennost pak vrátili překvapenému majiteli.

Po čem touží zloději na letišti?

Branami pražského letiště teď v létě projde každý den kolem třiceti tisíc pasažérů. Policisté proto varují před zloději. Jednoho takového nenechavce, shodou okolností také turistu, chytili nedávno kuriózním způsobem. Počkali si totiž, až se vrátí z dovolené.

Počínání muže zachytily kamery během bezpečnostní prohlídky na pražském letišti. Jeden z cestujících zapomněl v košíku na osobní věci hodinky za čtyřicet tisíc korun. To zjistil další pasažér, který si šperk nenápadně schoval pod mikinu a odešel pryč.

„Policie rychlým šetřením ještě v ten den zjistila pachatele, který už ale nebyl na území ČR,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí cizinecké policie Josef Urban.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Z elitního kriminalisty zlodějem? Policista měl krást v supermarketu, případ řešila inspekce

Zloděj byl v letadle, které směřovalo do Skandinávie. Muž, který o hodinky přišel, zase cestoval na jih Evropy. Policisté ale od leteckých přepravců zjistili, kdy se má pachatel vrátit zpět do Česka. A připravili mu neobvyklé uvítání. „Nejprve to s vámi zkusím po dobrém. Byl na vás vydán souhlas se zadržením od státního zástupce,“ vyslechl si muž, který byl v šoku.

Pozor u kontrol a vstupů

„Dáte mi ty hodinky?“ dotázali se ho dále policisté. „Ano, určitě,“ odvětil vzápětí muž. Hájil se tím, že je nechtěl ukrást, ale po návratu je prý chtěl vrátit. Strážci zákona ho obvinili ze zatajení cizí věci. „Nyní této osobě hrozí odnětí svobody až na jeden rok,“ dodal Urban. Překvapení čekalo i na majitele hodinek. Policisté mu je vrátili, když přistál po návratu z dovolené. Jenže takové štěstí nemají všichni.

Podle bezpečnostních složek jsou nejrizikovější místa, kde se dělají bezpečnostní kontroly. Zloději se mohou schovat v davu a cestující, kteří jsou často ve stresu, mohou některé věci zapomenout. Další místa, kde by si lidé měli dávat pozor, jsou u vstupu na letiště a pak při vyzvedávání kufrů. Na to, jak se zlodějům ubránit, je podle policie jediný recept: nespustit svá zavazadla ani na chvilku z očí.

Tagy: