Další masakr v Srbsku. Při útoku zemřelo osm lidí, střelce policie zatkla

Osm lidí zemřelo a dalších 13 bylo zraněno při střelbě, která se odehrála ve čtvrtek večer u srbského města Mladenovac. Informovala o tom srbská státní agentura Tanjug. Tamní policie uvedla, že střelce se podařilo dopadnout a zatknout.

Srbská policie zatkla střelce, který ve čtvrtek večer u srbského města Mladenovac zabil nejméně osm lidí a více než desítku dalších zranil. Dva z nich jsou ve vážném stavu. Informovala o tom státní televize RTS. Po pachateli pátraly stovky policistů.

Incident se odehrál jen den poté, co 13letý chlapec v bělehradské škole zastřelil osm spolužáků a pracovníka ostrahy. V zemi platí třídenní smutek.

Podle stanice Nova S a dalších srbských médií se střelba odehrála ve vesnici Dubona u Mladenovace, který leží asi 50 kilometrů jihovýchodně od srbské metropole. Střelec zde zahájil palbu z automatické pušky na skupinu lidí a následně se dal na útěk, uvedla státní televize RTS. Mezi oběťmi je údajně policista a jeho sestra.

ČTĚTE TAKÉ: Nejhorší dětský vrah v dějinách. Sedmák v Srbsku zabíjel podle seznamu smrti, zbraně měl od táty

Útočníkem je podle dosavadních zjištění 21letý mladík. Ministr vnitra Bratislav Gašić podle stanice N1 bez bližších podrobností uvedl, že se jedná o akt terorismu.

Při dosud nejhorším s válkou nesouvisejícím případu střelby do lidí v Srbsku zavraždil v roce 2013 šedesátiletý muž 13 svých příbuzných a sousedů ve vsi Velika Ivanča, která se nachází několik kilometrů od Mladenovace.

Tagy:
střelba Srbsko Mladenovac Tanjug Bratislav Gašič Nova S