KO roku! Frajere, jsi jako lavina. Svět MMA žasne nad výkonem Procházky v UFC

Nejlepší český bojovník MMA Jiří Denisa Procházka (Autor: UFC)

Sobotní vítězství Jiřího Procházky ve smíšených bojových uměních (MMA) nad Dominickem Reyesem, které Čech získal knockoutem, uhranulo MMA komunitu. Jeho výkon označují novináři i jeho sokové za knockout roku, souboj za zápas roku a v Procházkovi vidí potenciální hvězdu MMA, valící se lavinu a borce se skvělými instinkty.

Díky výhře nad Američanem Reyesem se nejlepší český MMA zápasník výrazně posunul k možnému souboji o titul. Ten v polotěžké divizi aktuálně drží Polák Jan Blachowicz, jehož vyzyvatelem číslo jedna je Brazilec Glover Teixeira, s nímž má šampion domluvený zápas na turnaji UFC 266, který proběhne 4. září.

Nejžhavějším kandidátem na souboj s vítězem tohoto střetu je po dechberoucím sobotním výkonu právě Procházka. Prezident UFC Dana White totiž už dříve před zápasem avizoval, že příští možnost možná dostanou Reyes nebo Procházka.

Chvála ze strany soků i novinářů

Pro Procházku může hrát i fakt, že sám Blachowicz si o něj řekl na sociálních sítích. Samozřejmě však za podmínky, že Blachovicz zářijový souboj vyhraje. „Já proti tobě v Těšíně. Polský Princ vs. český Samuraj. Meč vs. katana,“ napsal stávající mistr UFC na Twitteru a označil Jiřího Denisu Procházku.

Procházka uhranul i některé hvězdy MMA, ať už současné, nebo bývalé.

„Šokoval's svět, kámo!“ napsal česko-uzbecký profesionální bojovník MMA Machmud Muradov.

„Tenhle frajer Procházka je jako lavina letící z kopce,“ napsal na Twitteru rovněž bývalý šampion MMA Daniel Cormier. „Používá své kardio jako zbraň, má fantastickou bradu a skvělé zakončující reflexy. Jsem z tohoto frajera velice nadšený!“

Chvály nebyl Procházka ušetřen ani ze strany novinářů zabývajících se bojovými sporty.

„Zápas roku. Knockout roku. Váš nový klubový lídr v obou kategoriích,“ napsal přední kanadský novinář zaměřující se na bojová umění.

„UFC má v Procházkovi potenciální hvězdu. Takový divoch!“ reagoval v jednom ze svých tweetů také novinář sportovní televize ESPN Ariel Helwani, který se zaměřuje zejména na MMA.

„Dnešní noc patří jednomu a pouze jedinému muži,“ sdílela na svém oficiálním účtu UFC, americká společnost, která profesionální soutěž v MMA provozuje.

Sám Jiří Procházka na svém Twitteru už stihl poděkovat všem fanouškům za podporu.

„Zdravím všechny. Děkuji za podporu, za nádhernou podporu z Česka a vůbec odevšad. Vítězství je doma. Jedeme dál. Společně se posunujeme,“ uvedl v po zápase nahraném videu v českém i anglickém jazyce.

Tagy: