Prokletá obec Jevany: Heřmánek nebyl jediný s krutým osudem, na život si zde sáhl i Svoboda

Svůj život Karel Svoboda ukončil dobrovolně na začátku roku 2007.

Jevany jako obec slavných

Herec Karel Heřmánek, který v sobotu krátce po poledni na střelnici u Příbrami spáchal sebevraždu, nebyl jediným obyvatelem malebné středočeské obce Jevany s nešťastným osudem. Své nejtěžší chvíle v životě zde prožil například i skladatel Karel Svoboda.

Karel Svoboda se do Jevan přestěhoval na konci sedmdesátých let, kdy koupil velkolepou secesní vilu. Jeho život zde ale pronásledovala řada tragédií –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ v roce 1993 jeho první manželka Hana podlehla rakovině dělohy, o několik let později jeho čtyřletá dcera Klárka, kterou měl s druhou manželkou Vendulou Pizingerovou, zemřela na leukémii, a rakovina byla i příčinou smrti jeho psa Guna, píše deník Blesk.cz.

ČTĚTE TAKÉ: Rozvod Evy a Vaška. Dostala vše, co generuje majetek, řekl zpěvák. Přišel i o vilu na Floridě

Další obrovská tragédie se odehrála přímo na pozemku. Dne 28. ledna 2007 si zde sám Svoboda prostřelil hlavu, pravděpodobně v důsledku dlouhodobých psychických problémů a depresí.

S rakovinou bojovali i další slavní obyvatelé Jevan –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ zpěvák Karel Gott či hudebník Ladislav Štaidl.

Jevany také často navštěvovala zesnulá bývalá manželka hudebníka Felixe Slováčka, Renée Wevelsiepová. V roce 1975 si zde se Slováčkem řekli své „ano“. Wevelsiepová zemřela 19. srpna ve věku 76 let, po dlouhém boji s následky mozkové příhody a problémy s cévami.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Bylo to temné období. Fotbalista Limberský přechází do protiútoku, chce odškodné za stíhání

Tagy: