Maxe Greena jsme neunesli, říká promotér Clashe. Promluvil i o neúspěšné konkurenci

Jako vůbec první přivedli do Česka bizarní zábavu v podobě bojových soubojů influencerů a různých podivínů. A hned zaznamenali mimořádný úspěch. Řeč je o organizaci Clash of the Stars, která na začátku měsíce uspořádala už pátý turnaj. A podle promotéra Tomáše Linh Le Syho akce lámala rekordy. Není proto divu, že se na scéně objevila i konkurenční značka. Té se však zatím nedaří. „Nemám z nich obavy, to ne, ale děláme podobný byznys, a proto musíme být obezřetní, jak jen to jde,“ říká šéf Clashe.

Jak s odstupem času hodnotíte poslední turnaj vaší organizace? Mluvili jste o rekordní akci, bylo to opravdu tak?
Poslední turnaj byl opravdu parádní, jsme spokojení velmi. I s průběhem samotného galavečera, s tím, jak se lidi bavili a s tím, jak to vypadalo na místě. A samozřejmě jsme spokojení i jako obchodníci, podnikatelé, protože zájem byl veliký a sledovalo to rekordní množství lidí. Takže ze všech úhlů pohledu spokojenost.

ČTĚTE TAKÉ: Clash nabídl obří show, rychlá vítězství, střety podivínů i unikátní zážitek pro Mawara

O jaké zápasy byl největší zájem?
Byla opravdu skvěle sestavená karta, takže největší zájem byl o čtyři poslední souboje. Možná vůbec nejdiskutovanějším byl střet Tadeáše Růžičky s Tadeášem Veselým. I v samotné hale to vzbudilo největší výbuch emocí. Hodně sledovaný byl i třeba dívčí zápas mezi Satnady a Hankou Gelnarovou.

A jak zaujal unikátní souboj takzvaně „výškově handicapovaných“ bojovníků nebo duel naslepo, v němž byl aktérem nevidomý zápasník?
Zápas výškově handicapovaných vypadal podle mě dobře. Největším favoritem celé karty turnaje byl „Malej Zmijozel“, to proto, že on až tak malej není. (pousměje se) On je v rámci svého handicapu velký a těžký, takže hubnul spoustu kilogramů a trénoval fakt poctivě. To diváci viděli a hodně ho favorizovali. Ale „Obr“ (přezdívka soupeře, pozn. red.) mu to nedal absolutně zadarmo, bojoval a snažil se. Měl i světlé momenty, kdy trefil dobré údery a ukázal, že je opravdu bojovník. Zápas naslepo byl nakonec i lepší, než jsem čekal. Skončilo to na body, což je myslím vítězství pro oba borce. Výhrou pro Dragunova, slepého bojovníka, bylo už to, že vůbec nastoupil, že to dokázal. A nakonec bylo i vidět, že má nějaký gameplan. Chtěl soupeře dostat na zem a udržet ho tam. Bohužel mu k tomu chyběla taková chlapská síla, díky které by to dokázal dotáhnout. Nicméně před oběma kluky smekám, protože zápasit po slepu není vůbec sranda.

Když zmiňujete, že „Malej Zmijozel“ není zase tak malý, nepřemýšleli jste o tom, že ho necháte zápasit s vyšším soupeřem, tedy takzvaně běžného vzrůstu? Ve světě už jsem podobný souboj zaznamenal.
Upřímně, je to pár dnů starý nápad a máme tam jednu možnost, kterou bychom mohli realizovat. Takže ano, řešíme to s oběma bojovníky a je možné, že se Malej Zmijozel utká s někým, kdo nemá tento handicap.

O víkendu proběhl turnaj organizace, která vám chce patrně konkurovat. Co jste na první akci značky RedFace říkal?
Registroval jsem jejich sociální sítě. Samotný galavečer jsem nemohl skouknout, byl jsem totiž na dálnici na cestě domů z Prahy. Ale viděl jsem nějaké záběry. Viděl jsem, že hala, v níž se akce konala byla z velké části prázdná, moc lidí nepřišlo. A zápasy… Nevím o žádném souboji, který by nějak rezonoval. Takže je otázka, jestli tam něco zajímavého bylo. To už šlo však mimo mě, takže nevím. Třeba se jim to povedlo.

Tak možná rezonoval zápas „Koleso“ vs. „Max Green“, do něhož nakonec nastoupil jen prvně jmenovaný. Maxe Greena prý unesla konkurence, což jste měli být asi vy. Můžete k tomu něco říct?
Ano, to jsou narážky na nás. Samozřejmě odmítám jakékoliv obvinění z únosu. Max Green je, když si to tak troufnu říct, náš odchovanec. Byl na třetím galavečeru i na čtvrtém. Má u nás tisíce fanoušků, kteří mu fandí a spojují ho s Clashem. Ale věděli jsme delší dobu, že má mít zápas v RedFace a že tam půjde. On sám nám celou dobu tvrdil, že si tam chce střihnout pouze jeden souboj, který mu domluvil dnes snad již bývalý manažer. Že prý si tam tedy dá jen ten jeden zápas a pak chce být u nás v Clashi. V den turnaje, v sobotu, kdy jsem byl s přítelkyní na kole a prohlíželi jsme si vesničky kolem Mělníka, mi Max Green volal, že by se se mnou chtěl potkat a promluvit si. Samozřejmě jsem ho neodmítl, řekl jsem mu, kde jsem. Přišel za mnou, šli jsme spolu v Mělníce na kebab. A potom jsme si sedli do hospody a hráli šipky. Max mi řekl, že do RedFacu fakt nechce jít, že tam toho na něho je moc. Že ten tlak od organizátorů a manažera byl už neúnosný a co má tedy dělat. Tak jsem mu odpověděl, že pokud se mu nechce, ať je s námi dál, nikdo ho do ničeho nemůže nutit a v nás má případně vždy podporu a může s námi kdykoliv počítat.

Ale vaše setkání bylo přerušeno.
Ano, vyrušil nás právě ten jeho manažer s nějakým pánem v tričku od RedFace. Maxe Greena našli tak, že jeho bývalý manažer měl nasdílenou jeho polohu v telefonu, aby mohli kontrolovat veškerý jeho pohyb a mít ho pod kontrolou.

Na sociální sítě uniklo video, na němž je vidět, že mu vyhrožovali vysokou pokutou, pokud nenastoupí do zápasu.
Ano, vyhrožovali mu půlmilionovou pokutou, přičemž on sám měl dostat za zápas třicet tisíc, což je směšné. A navíc měla jít polovina honoráře ve prospěch toho manažera, což je minimálně otročina.

A není pravda, že jste Maxe Greena přeplatili?
Ne, chtěl sám z vlastní vůle ze souboje odstoupit a nevěděl jak. Neudělal to úplně šťastně, ale věřím, že byl pod tlakem a ve chvíli, kdy k tomu mělo už dojít, zpanikařil a dopadlo to takhle.

Máte pro něj připravený už nějaký další zápas?
To ne, ale řekli jsme mu, že je pro něj v Clashi vždycky místo. A fanoušci ho tam rádi uvidí spíše než u konkurence, což potvrzují i komentáře na celou tuto kauzu.

Mluvíte o konkurenci, vnímáte tak RedFace?
Vnímám to tak, že by rádi konkurencí byli. Jak se jim to povede, nebo ne, ukáže jenom čas. Nemám z nich obavy, to ne, ale děláme podobný byznys, a proto musíme být obezřetní, jak jen to jde.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zuckerberg vs. Musk? Hvězdy MMA se radují. Ať ukáží dobrý boj, říká Procházka

Tagy: