Clash nabídl obří show, rychlá vítězství, střety podivínů i unikátní zážitek pro Mawara

Clash of the Stars 2023

Clash of the Stars 2023

Rozhodně to není zábava pro každého. Kdo už si ale bitky podivínů, které Clash of the Stars fanouškům nabízí, oblíbil, musel být z pestrého menu pátého turnaje této organizace nadšený. Navíc vše mělo spád, zápasy končily dost rychle, většina hned v prvním kole.

Překvapivě na body skončil unikátní souboj naslepo, v němž měli zápasníci zavázané oči. Jinak snad všechny souboje dopadly, jak se čekalo, ale to nikomu nevadilo. K zemi padl stoosmdesátikilový Diego Kotlár, Marek „Datel“ Valášek nebo velmi nepopulární Tadeáš Veselý. Pěkné výkony v kleci předvedli Erik Víšek, Honzi Michálek nebo členové ochranky, kteří měli často plné ruce práce.

Souboj naslepo

Byla to jízda od začátku do konce. Diváci si užívali hlasitě skoro každý zápas. Nejvíc se snažili radit v souboji naslepo, v němž nastoupil nevidomý Jan Podraný alias Dragunov a Daniel Sonnleitner. Oba měli zavázané oči, aby na tom byli stejně. A tak se vždy, když začalo zápasové kolo, chvíli hledali. To znamená, že poťukávali do prostoru. V těch chvílích se jim fanoušci snažili pomáhat. „Doleva! Doprava! Dopředu!“ pokřikovali. Ale nebylo jasné, kdo je právě jejich favorit, takže zápasníkům nápověda z tribun k ničemu nebyla.

ČTĚTE TAKÉ: MMA šampion Kincl nevěří konci Vémoly. Na výzvy reaguje s klidem: Někdo se chce přiživit

Když z klece odcházel ringový rozhodčí, směrem ke kolegům utrousil: „Vždycky jsem se bál, že se nenajdou.“ Vítězem na body se stal Sonnleitner, neboli Danny z TV Twixx. „Dragunov má můj obrovskej respekt za to, co tu dnes předvedl,“ uznal kvality nevidomého a útlejšího soupeře. „Dragunove, pro mě jsi dnes vítěz ty a zasloužíš si potlesk. Pokračuj dál, na tohle se dlouho nezapomene,“ dodal. „A lidi, co si mysleli, že poslepu bojovat nejde, tak si to zkuste,“ řekl poražený. „Dragunov je pááááán!!!“ vykřikl promotér Tomáš Linh Le Sy a celá hala O2 Universum zajásala.

Obr a Malej Zmijozel

Diváci si užívají každý moment podobně jako dobrý koncert. I samotné nástupy bojovníků byly velkou show. Hluchá místa galavečer prakticky neměl. V MMA kleci také poprvé v Česku bojovali liliputi s přezdívkou „Obr“ a „Malej Zmijozel“. Druhý jmenovaný si nástup pořádně užil. Ke kleci přicházel pomalu v černém plášti a se stříbrnou maskou přes tvář. To vše za zvuků mocné melodie. Tomu se říká entrée.

Nakonec po namáhavé bitvě zvedal právě Zmijozel ruku nad hlavu. Parádní a rychlou výhru předvedl Jan Michálek v souboji s Danielem Siručkem, kterého dokázal dokonce v souboji takzvaně „uspat“, neboli uškrtit tak, že Siruček na chvíli ztratil vědomí. Precizní výkon hodný profesionálky předvedla i Hana Gelnarová, která dokázala rychle knockoutovat Anastasiju Chomičovou. Publikum hnalo svou oblíbenkyni k triumfu pokřikováním její přezdívky „Krutohanka! Krutohanka!“

Souboj dvou zženštilých zápasníků nakonec technickým knockoutem vyhrál Tadeáš Kuběnka. Ten do klece doslova přitančil v doprovodu sexy roztleskávaček v minisukních, které mu navíc během zápasu hlasitě fandily. Kuběnka vyhrál, protože rozhodčí zápas ukončil, měl totiž pocit, že Daniel Holomek už nechtěl v boji pokračovat. Ten ale nad rozhodnutím kroutil hlavou. Verdikt naštval i diváky v hale, kteří začali jednohlasně bučet. „Všichni, co bučíte, tak běžte do pí**,“ reagoval Kuběnka.

Stoosmdesátikilový bojovník

„Benda! Benda!“ podporovali naopak diváci aktéra dalšího zápasu, který v kleci stanul proti stoosmdesátikilovému Diegu Kotlárovi. Kolos šel k zemi velmi rychle po pár dobře mířených úderech. „Děkuju vám všem, já jsem ani nečekal takovou podporu,“ řekl vděčně Karlos Benda.

Do klece potom vešel jeho vyzyvatel, silák s přezdívkou Žralok. Benda s ním ale zápasit zjevně nechtěl. „On je fakt nemocnej,“ reagoval stručně Benda. A vyzyvatel v kleci ztropil takovou rvačku s ochrankou, že dal jeho slovům za pravdu.

Mimochodem členové security Clash of the Stars mají často plné ruce práce a zvládali to skvěle a profesionálně. V bitce Žralok vs. Ochranka neměl agresor šanci. Následoval duel profesionálního bojovníka Tadeáše Růžičky s rádoby gangsterem Tadeášem Veselým. Ač měl Růžička možnost v boji jenom boxovat, přesto si s Veselým snadno pohrál. Ten nicméně tvrdil, že si v zápase poškodil rameno.

Růžičkovi pak aplaudovala celá hala jeho přezdívku „Mawar“ s dovětkem „je king!“ „Nikdy jsem nic podobnýho nezažil. Bylo to prostě fantastický. Nepopsatelný. Chtěl bych za to ohromně publiku poděkovat. Crazy!“ děkoval Růžička za masivní podporu ze strany všech diváků v hale.

V titulové bitvě Marek „Datel“ Valášek vs. Tomáš „Dynamo“ Križan měl jasně navrch slovenský vyzyvatel Križan, který ohodnotil vítězství stručně: „Jak říkává Attila Végh, ani jsem se moc nezapotil.“

Tagy:
bojovník MMA klec Česko Attila Végh Clash of the Stars Jan Michálek Tadeáš Růžička Hana Gelnarová