Rána, řev a krvavé stopy až k bytu. Sousedé popsali okolnosti hrůzné vraždy v Tovačově

První letošní vraždu v Olomouckém kraji vyšetřují od nočních hodin policisté v Tovačově. Kriminalisté zadrželi třicetiletého cizince, který je podezřelý z útoku na svého otce. Co muže k hrůznému činu vedlo, rozplétají kriminalisté.

Rozbité dveře s kaluží krve, policista s páskou, kriminalisté. Podle sousedů se kolem půlnoci rozlehla domem na dohled od radnice hlasitá rána. „Rána do skla. Jako rozbitá výloha asi. To už jsem pak nic neslyšela. Jenom řev a policajty a záchranku,“ popsala pro CNN Prima NEWS sousedka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nové informace o tragédii na sídlišti: Šlo o děti prominentního lékaře. Kdo ubodal Šimonka?

Zatím není jasné, co se v tomto domě stalo. Policisté opustili centrum města až dopoledne. „Krajští kriminalisté od půlnoci prověřují úmrtí 56letého muže v bytě v Tovačově. V této souvislosti zadrželi třicetiletého syna zemřelého, se kterým provádějí úkony trestního řízení. Čin šetří pro podezření z vraždy. Motivem patrně byly rodinné spory,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Krvavé stopy stále vedou od vchodu domu až ke dveřím do bytu, který policisté zapečetili. Obyvatele města tragická událost vyděsila. „To tady ještě nebylo. Vůbec nemám tušení, co se děje. Je to celé dnes takové zvláštní,“ řekl štábu jeden z místních.

Do bytu, kde se v noci odehrála vražda, se podle sousedů nastěhovali před časem cizinci, podobně jako na další místa ve městě. „V průběhu roku, co je ukrajinská krize, se nějaké problémy objevily – narušování veřejného pořádku, nějaké opilství, ale takovou událost jsme tu neměli. Nic tomu předtím nenasvědčovalo,“ doplnil starosta města Tovačov Marek Svoboda.

Zatím poslední vraždu v Tovačově vyšetřovali kriminalisté v červnu roku 2015. Tehdy na místním sídlišti čtyřiadvacetiletý mladík ubodal a uškrtil své prarodiče. Za mřížemi stráví 24 let.

Tagy:
policie vražda dům Olomoucký kraj Tovačov Policie České republiky