Řidič autobusu nadýchal dvě a půl promile. Prý se napil až po jízdě, tvrdil policii

Opilý řidič autobusu málem způsobil dopravní nehodu.

Dálniční policisté z Postoloprt vyšetřují případ řidiče linkového autobusu, který při dopravní kontrole nadýchal dvě a půl promile alkoholu. Do zaměstnání přitom vezl desítky lidí.

Riskantní jízda, kterou málem způsobil nehodu. Tak vypadala cesta linkového autobusu, který přijížděl do průmyslové oblasti na Lounsku. „Na linku 158 zavolal jeden z cestujících, že řidič jede velmi nebezpečně a že něco není v pořádku,“ uvedla Veronika Hyšplerová, mluvčí policie Ústeckého kraje. Někteří cestující se prý báli natolik, že raději vystoupili dřív.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Opilí rodiče malé holčičky v Praze nemohli ani chodit. Test na alkohol vyrazil strážníkům dech

„V protisměru předjížděl autobus, když naproti jelo auto, že muselo zastavit. Urval taky zrcátko. Ani se nezastavil a nechal ho tam ležet,“ popsal děsivou jízdu jeden z cestujících.

Jednapadesátiletý šofér policistům tvrdil, že alkohol před jízdou nepil. To se ale ukázalo jako lživé tvrzení. „Zkouška byla pozitivní s výsledkem 2,61 promile. Řidič měl ihned připravenou obhajobu, že se napil až po jízdě,“ sdělila Hyšplerová.

Muž je podezřelý z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. V případě, že mu bude prokázána vina, hrozí mu až osm let vězení.

Hlídají i vysokou rychlost

Dopravní policisté se v době prázdnin u řidičů více zaměřují nejen na alkohol, ale i vysokou rychlost. Jedním z takových byl i muž, kterému v úseku s maximální povolenou rychlostí 70 km/h, naměřili 99 km/h. „Jedu ze Slovenska, už toho mám dost. Sice nebyla špatná cesta, ale na dálnici bylo dost kamionů, takže už jsem otrávenej. Chytili mě kilometr od baráku,“ postěžovat si jeden ze zastavených řidičů.

„Přiznám se, že jsem jel rychleji, než jsem měl,“ připustil další s dodatkem, že pospíchá na oslavu narozenin dcery. V obou těchto případech byla udělena pokuta ve výši tisíc korun.

Celou reportáž si můžete poslechnout ve videu výše.

Tagy: