Opilí rodiče malé holčičky v Praze nemohli ani chodit. Test na alkohol vyrazil strážníkům dech

Namol opilí rodiče s dvouletým dítětem se potáceli uprostřed ulice v pražských Stodůlkách.

Rodiče pod vlivem

Namol opilí rodiče s dvouletým dítětem se potáceli uprostřed ulice v pražských Stodůlkách. Jedna z kolemjdoucích nevydržela jen tak přihlížet a zavolala strážníky. Žena nadýchala skoro čtyři a půl promile alkoholu, její partner jen o něco méně.

„Chtěla bych nahlásit, že na autobusové zastávce Luka v Praze 13 jsou buď opilí, nebo zfetovaní rodiče s malým dítětem. Nejsou schopni ani chodit, a ještě k tomu tam mají malé dítě. Tak jestli byste se na to nemohli podívat,“ uvedla oznamovatelka na lince 156.

„Při příjezdu strážníci spatřili na zemi ležet ženu vedle které stál muž a opíral se o dětský kočárek, v něm seděla asi dvouletá holčička,“ sdělila pro CNN Prima NEWS Irena Seifertová, mluvčí Městské policie Praha. Na záznamu z kamer je slyšet, že žena nadýchala 4,12 promile.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nově se lze pojistit i proti opilosti. Nedává to smysl, kroutí hlavou konkurenční pojišťovny

Její partner strážníkům nadýchal přes tři a půl promile. „Nejde o to, jak daleko to máte domů, ale máte tolik promile, že to absolutně není možné. Chcete si dýchnout podruhé? Já vám klidně dechovku udělám,“ říká strážník na záznamu. Jenže druhý pokus pro ženu dopadl ještě hůře: 4,35 promile.

Na místo přijela státní policie, opilce převezla rovnou na služebnu. Případ již řeší sociální služba. Rozhodně to ale není ojedinělá kauza. Možná si ještě vzpomenete na namol opilou cizinku, která se válela na zemi v šatnách pražského bazénu.

Cizinka měla s sebou v bazénu nezletilého chlapce, ten jejímu výstupu celou dobu přihlížel. Chovala se jako smyslů zbavená, strážníci u ní ani nemohli provést dechovou zkoušku. Nakonec ji převezli na záchytku.

Tagy: