Strach na Zlínsku: Neznámý muž má obtěžovat děti a lákat je do auta. Školy varují rodiče

Rodiče dětí bydlící v místech tzv. spádové turistiky jsou z tohoto trendu rozčarovaní a zoufalí.

Podezřelý muž má na Zlínsku lákat děti do auta

Rodičům na Zlínsku dělá starosti neznámý muž. Vše odstartovala nedávná událost, při které měl v Dolní Lhotě u Luhačovic obtěžovat školáka a nabízet mu svezení v autě. Policie se už tímto případem zabývá.

U krajnice jedné z ulic v Dolní Lhotě na Zlínsku měl dotyčný zastavit a lákat do auta chlapce. Naštěstí neuspěl. Školák se totiž zachoval duchapřítomně a utekl. „Řešíme to s policií, poskytli jsme jim veškeré informace a také záznamy z kamer, které máme tady v obci,“ uvedl starosta Dolní Lhoty Jaroslav Masař (KDU-ČSL) a dodal, že případ neberou na lehkou váhu, protože vnímají, že rodiče mají obavy.

„Prozatím jsme přijali jedno oznámení od starosty obce u Luhačovic. Místní policisté se oznámením zabývají a zjišťují k němu veškeré podrobnosti,“ potvrdila mluvčí Policie ČR Monika Kozumplíková.

ČTĚTE TAKÉ: Naháč v ulicích Jičína. Muž na videu doprovodil onanii divnými nadávkami, expert odhadl motiv

Na podobné události reagují i školní zařízení, kam děti, které se setkaly s tímto nebezpečím, chodí. „Jako škola jsme okamžitě informovali rodiče a poprosili je, aby děti poučili. To jsme pochopitelně udělali i my na půdě školy,“ řekl ředitel základní školy v Luhačovicích Pavel Kurtin.

K podobné události mělo dojít i u školy ve Slavičíně v ulici Dlouhá, policie ale o ničem konkrétním neví, nikdo nic neoznámil. „Oznámení tohoto typu učiněno nebylo, takže policie čerpá z veřejných zdrojů. V dnešní době mají velký vliv sociální sítě, situaci sledujeme i prostřednictvím nich,“ sdělil starosta Slavičína Tomáš Chmela (Probudíme Slavičín).

Jak vše dopadne, ještě není v tuto chvíli jasné. Podle policie se ale v naprosté většině případů v průběhu vyšetřování ukáže, že se jednalo o nedorozumění, špatnou interpretaci anebo o dětskou představivost.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Úžas brněnských strážníků. Zmatená seniorka upadla, u sebe měla půl milionu a nevěděla proč

Tagy: