Smrt v popelářském voze: Katka měla tříletou dceru a nebyla bezdomovkyně, hájí ji přátelé

Tragická událost v pondělí otřásla Havířovem. Jednadvacetiletou Kateřinu, která přespávala v kontejneru na papír, nic netušící popeláři vysypali do vozu. Stlačení lisem v něm nepřežila. Podle prvotních informací mělo jít o ženu bez domova. Její rodiče a přátelé ale uvádějí, že to bezdomovkyně ani feťačka nebyla. Zůstala po ní tříletá dcera.

„Musíme se distancovat od tvrzení, že bychom dceru vyhodili z domu. Naopak, jako rodiče jsme se snažili jí pomáhat, chodili s ní po doktorech nebo na úřad práce, protože kvůli těhotenství přerušila školu. Měla i kde bydlet. Bohužel, pomoc odmítala,“ uvedl pro web polar.cz otec Kateřiny.

Podle příbuzné neměla Kateřina jednoduchý život. Navíc po ní zůstala tříletá dcera. „Katka byla partnerkou mého bratra. Když otěhotněla, tak žili nějakou dobu u mých rodičů. Byli mladí a nebyli připravení na dítě,“ popsala s tím, že proto dítě zamířilo do péče její matky.

Proč ale Kateřina trávila noc v popelnici, prý nechápe. „Víme, že jim to v poslední době s bratrem neklapalo, a tak přespávala u kamarádů a známých. Nebyla to žádná bezdomovkyně a feťačka, jak se o ní píše na sociálních sítích. Bratr hledal nové bydlení a chtěl, aby se k sobě zase vrátili. Úplně se z toho zhroutil,“ uvedla příbuzná.

Na komentáře na internetu si stěžují i kamarádi zesnulé dívky. „Moc si přejeme, aby si lidé uvědomili, že my, kteří jsme ji znali, moc trpíme, protože to byla strašná smrt. Katka si nezaslouží, aby se o ní rodina, kamarádi dočítali takové věci, které kolují po internetu,“ sdělila jedna z nich.

Proč Kateřina strávila noc v kontejneru, zajímá i policii. Ta čeká na výsledky soudní pitvy, která by měla ukázat, zda žena byla, či nebyla zraněná ještě před vysypáním do popelářského vozu, případně zda byla pod vlivem omamných látek.

Tagy: