Rok od smrti Kobeho Bryanta. Fotbalista Jankto se ikoně poklonil krásným portrétem

Přesně před rokem byl celý svět v šoku. 26. ledna 2020 zemřel jeden z nejlepších basketbalistů všech dob Kobe Bryant. Výjimečnost muže, který byl na začátku tisíciletí vzorem snad každého malého kluka házejícího na koš, chápal a chápe český fotbalista Jakub Jankto.

Jankto není jen výjimečně úspěšným fotbalistou, který už roky působí v jedné z nejlepších evropských lig, italské Serii A, a reprezentuje Českou republiku. Muž momentálně oblékající dres Sampdorie Janov je zároveň prosperujícím byznysmenem, jenž například vlastní esport tým nebo bar v Praze.

Zároveň ho ale také baví malování. A špatný v něm rozhodně není. To naposledy dokázal jeho portrét věnovaný k výročí tragického úmrtí basketbalisty Kobeho Bryanta. Ten spolu se svou dcerou Giannou a dalšími sedmi lidmi zemřel po zřícení vrtulníku v kalifornském Calabasasu.

Video z procesu výroby povedeného díla 25letého Jankta zveřejnila Sampdoria na svém Twitteru. K tomu doplnila jeden z Bryantových citátů.

„Nejdůležitější věcí je pokusit se inspirovat lidi, aby mohli být lepší, ať už to má být v čemkoliv.“

Svět loni dlouho oplakával předčasný skon 41letého muže, který se stal legendou basketbalové NBA. Hned pětkrát se stal šampionem této soutěže, dvakrát byl ve finále vyhlášen nejužitečnějším hráčem. Ačkoliv si ho v roce 1996 v draftu vybrala organizace Charlotte Hornets, byl hned vytrejdován. Celou svoji kariéru strávila „Mamba“ v Los Angeles Lakers.

Tagy:
fotbal sport basketbal Los Angeles Lakers Kobe Bryant Jakub Jankto Sampdoria Janov