Roky měl zneužívat nevlastní dceru. Byla pro mě škůdce, hájil se muž u soudu ve Zlíně

Případ sexuálního zneužívání dítěte projednával ve čtvrtek senát krajského soudu ve Zlíně. Obžalobě z pohlavního zneužití, sexuálního nátlaku a dalších souvisejících trestných činů čelí šestatřicetiletý muž z Uherskohradišťska, kterému tak hrozí až deset let vězení.

U soudu zazněla mrazivá výpověď dívky, která popisovala, jak ji měl otčím dlouhé roky zneužívat. Později se její zpověď nesla ze záznamu už za přítomnosti veřejnosti i obžalovaného. Muž ji měl podle jejích slov obtěžovat už v době, kdy jí bylo pouhých osm let.

A údajně postupně přitvrzoval. První pohlavní styk měl mít obžalovaný muž s nevlastní dcerou, když jí bylo 14 let. Ve zneužívání měl pokračovat další tři roky. Dívka se prý nedokázala nikomu pořádně svěřit.

Obžalovaný dívku označil za extrémně rozmazlené dítě. Vzájemný vztah nazval jako nepřátelský. „Od počátku jsem jí vadil jako partner její matky,“ řekl muž. „Já jsem ji ignoroval. Pro mě to byl škůdce,“ uvedl také. Odmítl, že by dívku jakkoliv sexuálně zneužíval. Zmínil, že ho mladé holky nezajímaly. „Neměl jsem ani náladu, ani de facto tendenci si s ní něco začít,“ řekl obžalovaný. Nevyloučil, že za jeho obviněním stojí jeho nyní už bývalá žena. „Domnívám se, že manželka nevěděla, jak se rozvést,“ uvedl muž.

Podle státního zástupce dívka na podzim 2020 cíleně pořídila audionahrávku, která má prokazovat, že na ni muž naléhal, aby s ním měla orální sex a soulož. Matka dívky poté věc oznámila na policii. Obžalovaný tvrdí, že na nahrávce není zachycen on. V době pořízení nahrávky měl zraněné koleno. „To je nereálné, abych já ji osahával. Měl jsem ortézu a byl jsem o berlích,“ uvedl muž. Tvrdí také, že si dívka půjčovala jeho telefon.

Exmanželka obžalovaného u soudu řekla, že na nahrávce poznala hlas své dcery i tehdejšího muže. Ortézu a berle podle ní v té době její bývalý manžel nepoužíval, i když kvůli zranění měl. „Když jsem tu nahrávku slyšela, tak jsem se zhroutila. Ještě ten den jsem volala na policii, jak to mám řešit, co mám dělat,“ řekla žena. Zmínila také, že krátce po poslechnutí nahrávky nechala muže vykázat ze společné domácnosti. Matka a poté i otec dívky ve svých svědeckých výpovědích uvedli, že své dceři ve věci věří. Že si zneužívání nevymyslela, je přesvědčený též bratr dívky.

Rodiče dívky připustili, že dcera měla problémy se školní docházkou a občas popíjela alkohol. Otec uvedl, že dívka navštěvuje psychiatra a kvůli psychickým potížím byla i hospitalizována. „Myslím, že ve druhém ročníku střední školy. Byla na dětské klinice ve Velké Bíteši. Dcera neprospívala, špatně se soustředila, špatně komunikovala. Nebylo tam nějak řečeno, na základě čeho tyto problémy vznikly,“ řekl otec dívky.

Soudní jednání by mělo v dalších dnech pokračovat výpovědí dalších znalců.

Tagy:
Zlín sexuální zneužívání výpověď soud škůdce otčím mladistvá okres Uherské Hradiště Velká Bíteš