Rolls-Royce představil svůj kouzelný šuplík. Na cestu si lze vzít třeba celý bar

Inženýři z Goodwoodu vymysleli zajímavé využití velkého zavazadlového prostoru luxusního SUV Rolls-Royce Cullinan. Pod jeho podlahu schovali elektricky výsuvný šuplík, do kterého lze na přání vyrobit pořadače a uložit tak do něj spoustu zajímavé výbavy.

Rolls-Royce Cullinan je s délkou 5,34 metru aktuálně nejdelším SUV, které si může český zákazník pořídit. Majestátu, luxusu a širokým možnostem individualizace odpovídá i extra vysoká cena, která začíná zhruba na osmi a čtvrt milionech korun. Boháči jsou ale vybíravými řidiči, a tak automobilka čas od času vymyslí nějakou specialitu, na kterou by je mohla lákat. Poslední novinkou je kouzelný šuplík do kufru.

Elektricky vysunutelná přihrádka se schová pod podlahu, a výrazně tak nezmenší kapacitu zavazadlového prostoru. Dovnitř pak lze schovat až 48 litrů čehokoliv. Záleží jen na přání zákazníka. Rolls-Royce říká, že už testoval například výbavu pro rybáře, horolezce, snowboardisty, fotografy, lyžaře nebo střelce.

Protřepat, nemíchat

Aby Goodwood podpořil fantazii zájemců, zveřejnil i několik vlastních nápadů. Jedním z nich je kompletní bar nazvaný Hosting Service. V šuplíku se skrývá sada osmi skleniček a pomůcek pro přípravu nejrůznějších míchaných nápojů. Nechybí ani luxusní dřevěná prkénka. Dalším řešením je šuplík pro polní home office, který pojme notebook, tablet, dron a další potřebné věci.

Výhodou elektrického šuplíku je fakt, že majitel vozu není omezen pouze na jeden. Od automobilky si je možné objednat více pořadačů a ty pak podle potřeby měnit. Ono by ani nedávalo smysl jezdit neustále s barem v kufru. Samozřejmostí je možnost individualizace materiálů a barevného zpracování, které může odpovídat lakům použitým na voze.

Rolls-Royce Cullinan se už delší dobu prodává se speciální výklopnou výbavou do kufru. Jde o dvě sedátka nazvaná Viewing Suite. Stačí je elektricky vysunout, vyklopit opěrky a sledovat například zápas v koňském pólu, chrtí závody nebo se jen dívat na západ slunce. Tento doplněk stojí zhruba 200 tisíc korun. Dá se tedy předpokládat, že elektrický šuplík vyjde na podobné peníze.

Tagy: