Tragická nehoda na Náchodsku. Senior nepřežil srážku dvou aut, pro zraněné letěl vrtulník

Velmi vážná nehoda se stala v pátek ráno na Náchodsku. Na silnici první třídy u České Skalice zemřel při srážce dvou aut řidič jednoho z nich, další dvě ženy utrpěly zranění. Silnice byla déle než dvě hodiny uzavřená a v obou směrech se tvořily dlouhé kolony aut. Příčinou tragické srážky vozů bylo podle policie zřejmě nedání přednosti v jízdě.

Nehoda se stala na silnici I/33 u odbočky na obec Zlíč u České Skalice kolem půl osmé ráno. „Řidič vozidla Fiat Punto zřejmě nedal přednost vozidlu jedoucímu po hlavní komunikaci a následkem toho došlo k nehodě,“ uvedla mluvčí policie Královéhradeckého kraje Lucie Konečná. Tmavé auto, které přijíždělo po hlavní silnici ve směru z Náchoda, narazilo do boku světlého, přímo do dveří řidiče a odhodilo vůz ze silnice. Uvnitř zůstal zaklíněný řidič, kterému museli pomoci ven hasiči. „Nepoužívali jsme vyprošťovací zařízení, stav byl vážný, lékař rozhodl o okamžitém vyproštění z vozidla,“ upřesnil velitel zásahu hasičů Kamil Sokolář.

Řidič zemřel na místě

Zdravotnická záchranná služba na místo vyslala dvě nelékařské a jednu lékařskou posádku a vrtulník letecké záchranné služby, zároveň na místo vyjel také inspektor provozu. „Třiasedmdesátiletý muž utrpěl velmi vážná zranění, v jejichž důsledku byl od začátku v bezvědomí a musel být resuscitován. Bohužel ta snaha nevedla k obnově spontánní srdeční aktivity a muž musel být prohlášen za mrtvého přímo na místě události,“ popsal následky nehody mluvčí Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Ivo Novák.

Při nehodě se zranily také seniorova spolujezdkyně a řidička tmavého auta. „Devětašedesátiletá žena byla po poskytnutí potřebné péče transportována letecky do fakultní nemocnice. Do ní byla rovněž odvezena třiačtyřicetiletá žena, která utrpěla lehčí zranění trupu a končetin,“ dodal Ivo Novák. U řidičky policisté vyloučili alkohol dechovou zkouškou, u řidiče vyšetřovatel nařídil soudní pitvu. Silnici se podařilo zprůjezdnit v obou směrech až po dvou hodinách. Přesné příčiny a celkovou hmotnou škodu určí až další vyšetřování.

Tagy:
silnice Fiat Punto krimi Náchod Královéhradecký kraj Lucie Konečná okres Náchod Ivo Novák Česká Skalice Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje Zlíč