Sexuální agresor, nebo sériový vrah? Expert popisuje, kdo mohl unést slovenskou studentku

Dítě se snažilo podpálit benzínovou stanici.

Zbitou dívku našli před nemocnicí

Dvaadvacetiletá studentka z Bratislavy Soňa, kterou našli v pondělí po 26 hodinách pátrání zbitou a pořezanou, měla mít v sobě nebezpečné množství léků na spaní. V současnosti se dívka nachází ve stabilizovaném stavu. Kdo ženě hrůzu způsobil a kde na něj narazila, zůstává ale stále záhadou. Bývalý kriminalista Matej Snopko uvedl několik možných typů pachatele. Policie, která v pondělí zahájila trestní stíhání, hledá další svědky. Informoval o tom slovenský deník Nový Čas.

„Přijdu, ale nevím kdy, budu potichu,“ tak zněla poslední slova Soni před tím, než se ztratila. Byla adresovaná mámě, aby neměla obavu. Studentka se po organizaci rautu ve Slovenském národním divadlu vydala ještě s kamarádkou do známého studentského baru, píše Nový Čas.

ČTĚTE DÁL: Nejtěžších 26 hodin v životě. Vůbec jsme nespali, svěřila se matka zmizelé studentky Soni

Ještě se ví, že se objevila poblíž domova ve čtvrt na čtyři ráno. Podle slovenské TV JOJ kamera v autobuse zachytila, jak Soňa sama vystupuje na zastávce Záporožská, kterou má od bytu ve Vilové ulici asi 150 metrů. Během cesty domů ji ale někdo unesl. Co se dělo potom, je ale velkou záhadou. Není také vyloučeno, že pachatele dohnalo svědomí, a proto Soňu nakonec nechal před nemocnicí. Žena měla po nalezení v těle extrémně vysoké množství léků na spaní.

Kriminalista popsal možné scénáře

Podle Mateje Snopka, bývalého kriminalisty, existuje několik variant, kdo byl pachatelem. „Mohlo jít o sexuálního agresora na lovu, který neváhá uplatnit sadistické sklony. Bývá ozbrojený nožem, používá i narkotika, aby oběť dostal,“ vysvětlil Snopko pro TV Noviny. Zmínil, že jde v takovém případě často o pachatele se sadistickými sklony či sexuálními a psychickými poruchami.

Čin podle něj mohl spáchat také začínající nebo dosud nedopadený sériový vrah. „Proto je nutné zjistit, jestli se na Slovensku nebo i v okolních státech nestaly podobné případy,“ nastínil. Dále mohl Soně podle experta na násilné a sexuální trestné činy ublížit její známý po zkratu nebo i celá skupina lidí. „Partička opilců, narkomanů, zvrhlíků, cizinců nebo lidí, co odcházeli z firemního večírku v bujaré náladě,“ doplnil.

Podezřelá skupinka kolem auta

Několik svědků už policisté vyslechli, včetně Soniných sousedů. Jejich výpovědi však nemusí být relevantní, protože se žena se svou matkou přestěhovala do bytu teprve v září. „Ještě je moc neznáme. Podle sousedky, která už se s nimi potkala, jsou obě příjemné. Já jsem Soňu neviděla,“ řekla pro Nový Čas jedna ze sousedek. Ta v neděli kolem třetí ráno zahlédla velké auto a kolem něj dvanáct lidí. „Žádné násilí jsem neviděla, ani mi nepřišlo, že by pili, ale zajímalo by mě, co tu dělali v tuto dobu.“

Sousedi se shodují, že je jejich ulice v noci nebezpečná, stejně jako komunikace ze zastávky do ulice, kterou měla Soňa jít domů. „V noci si radši beru taxi. Od autobusu je cesta velmi nepřehledná, navíc tam jsou keře. Kromě toho tu máme problém s různými individui, kteří bydlí na ubytovně na Matadorce,“ popsala jiná sousedka. Dodala, že by obyvatelé této lokality ocenili, kdyby tudy častěji chodila policejní hlídka.

Hledají se svědci

Dvaadvacetiletou Soňu našli zdravotníci 26 hodin od vyhlášení pátrání před nemocnicí v bratislavské Petržalce v bezvědomí, zbitou, pořezanou a intoxikovanou. Její stav je stabilizovaný. „Začala komunikovat, ale velmi trpí,“ prozradil zdroj slovenského deníku. Podle něj je Soňa také v péči psychologa. Televize JOJ informovala o tom, že si žena na nic z osudné noci nepamatuje. Právě její svědectví je přitom klíčové k tomu, aby policie pachatele dopadla.

Slovenští policisté k případu zatím nechtějí poskytovat bližší informace „vzhledem k probíhajícímu intenzivnímu vyšetřování a s přihlédnutím k citlivosti“. S prosbou o poskytnutí svědectví se ale obrátili na veřejnost.

Polícia potrebuje vašu pomoc❗️ Hladajú sa svedkovia. Pomôžte informáciou, keď aj anonymne. Ďakujeme opäť za pomoc a zdieľania 🙏

Posted by Pohotovostný pátrací tím on Monday, September 11, 2023

Tagy:
Slovensko Bratislava TV JOJ Nový Čas