Bendig se chtěl zviditelnit, ale šlápl vedle, vysvětluje psycholožka kauzu s moukou

O tom, že útočník a zpěvák se ve skutečnosti dobře znají, se spekulovalo již dříve.

Kauza Jana Bendiga pokračuje

Kauza Jana Bendiga s moukou hýbe showbyznysem. Někteří jeho kolegové nechápou, jak mohl tak srdceryvně lhát. Incident pro Showtime okomentoval například moderátor Jan Musil nebo hudebník Kapitán Demo. Psycholožka pak popsala možné důvody, proč se Bendig tak zachoval, a naznačila i důsledky.

„Jsou věci, které člověk dělá.. a teď nevím, jestli z nějaké vypočítavosti nebo hlouposti. Osobně mě to mrzí a je to jejich boj, jak se k tomu postaví,“ řekl pro Showtime moderátor Jan Musil. „Mně je to upřímně jedno. Já jsem se o tom s Honzíkem bavil a on říkal, že se na ničem takovém nedohodli, takže já mu věřím,“ řekl Kapitán Demo. Podle policie byl ale incident s moukou zinscenovaný. „To já si moc neodkážu představit, že by mi Honzík lhal, takže já věřím Honzovi,“ trval na svém hudebník.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Velká zkouška Mišíkova vztahu s dcerou Kubelkové. Pomáhám jí, ale jsem analfabet, řekl

K incidentu, kdy byl Jan Bendig útočníkem posypán moukou, došlo loni 24. listopadu před předáváním cen Český slavík 2023. V únoru redakce pořadu Showtime informovala, že scénka byla zinscenovaná. Sdělil jí to policejní mluvčí Richard Hrdina. „Kriminalisté celý incident na Českém slavíkovi prověřili a detektivové z odboru extremismu a terorismu zjistili, že oba účastníci se na celé události domluvili. Z tohoto důvodu nebyl spáchán žádný trestný čin a celý případ byl odložen. Oba jsou ale podezřelí z přestupku křivého vysvětlení a případ předáme příslušnému správnímu orgánu k prošetření. Oběma hrozí pokuta až 50 tisíc korun,“ řekl mluvčí.

Podle psycholožky by za celou událostí mohla stát touha po  zvýšení popularity. „Protože to znamená peníze, zájem okolí, zájem partnerů a mít prostě výhodu oproti ostatním,“ popsala psycholožka Laura Janáčková. „Myslím, že mu to může skutečně uškodit. Byla to špatně zvolená reklama, protože se týká rasistického podtextu a v mnohých lidech to může vyvolat vztek, že někdo využívá vážné téma na to, aby se zviditelnil,“ dodala.

Špatné následky tuší i producent Janis Sidovský. „Pokud se potvrdí, že to tak bylo, tak to pro Honzu Bendiga může znamenat velkou ztrátu důvěry, kterou získal třeba s Lucií Bílou, a je velká škoda, že se k tomu propůjčil,“ řekl Sidovský.

Muzikant Bendig o případu dlouhodobě mlčí. Prý ale vše hodlá vysvětlit. „Nebojte, nedělám mrtvého brouka a ani ho dělat nechci... Bohužel ale doposud nemám vyjádření od Policie ČR, i když ho prý už odeslala poštou. Ani dnes po několika dnech do schránky nedorazilo. Prý to může trvat ještě několik dní,“ odůvodnil v příspěvku na Facebooku. „Chci to uzavřít a nedělat k tomu několik dalších vyjádření. Jakmile ho budu mít, tak vám k tomu něco napíšu,“ slíbil fanouškům. „Život není jen o příjemných momentech, ale i o těch, ve kterých vám není úplně hej. A je potřeba se k nim postavit čelem. Ať už je váš názor jakýkoliv, tak mě mrzí, jak se vše nafouklo a co se teď děje. Děkuji všem, kteří při mě stále stojí,“ dodal.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zpěvák Jan Bendig poděkoval fanouškům za podporu

Tagy: