Nevolej záchranku, prosila Yvonne Přenosilová. Sousedka přiblížila její poslední chvíle

Yvonne Přenosilová si do poslední chvíle uchovávala mladistvý vzhled.

Zemřela zpěvačka Yvonne Přenosilová

Jak probíhaly poslední chvíle pěvecké legendy Yvonne Přenosilové, která v pondělí zemřela ve věku 76 let, prozradila redakci CNN Prima NEWS její sousedka a nejbližší kamarádka Hana Vejvodová, která se zpěvačkou před lety pracovala v rádiu Svobodná Evropa.

S Yvonne Přenosilovou se Hana Vejvodová znala více než čtyřicet let. Z toho posledních třicet let  bydlely vedle sebe a byly prakticky v každodenním kontaktu. Právě paní Hana se poslední roky o Yvonne kvůli jejím zdravotním problémům obětavě starala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zpěvák Arnošt Pátek umíral v naprosté chudobě. Nádor mu znetvořil obličej

„Poslední týdny jsem se od ní už nehnula a domů si vždycky odskočila jen na skok. Poslední dva dny už ani nejedla, ale prosila mě, abych nevolala záchranku. V neděli v půl jedenácté jsem ji ale zavolat už musela, protože na tom byla strašně moc špatně. Řekla jsem jí: ,Omlouvám se ti, ale zavolat ji opravdu musím.‘ To už ani nereagovala. Další den v půl druhé odpoledne mi pan doktor zavolal, že Yvonne zemřela. Doteď jsem se z toho nevzpamatovala,“ uvedla Hana Vejvodová pro CNN Prima NEWS.

Svalstvo jí vypovědělo službu

Před zhruba rokem a půl se Yvonne Přenosilová od lékařů dozvěděla, že má nález na plicích, což jí vzalo elán a chuť do života. Přestala se hýbat a na všechno tak trochu rezignovala. „Říkala jsem jí, že se musí hýbat, chodit, že nemůže pořád jen sedět v křesle. Ona i k lékaři jezdila taxi. Svalstvo jí ochablo, chřadlo a nakonec vypovědělo službu. V poslední době už si chudák nebyla schopná dojít ani na nákup. Bude mi strašně chybět. Byly jsme spolu každý den a teď najednou není. Nemůžu tomu stále uvěřit,“ povzdechla si paní Hana.

Na Yvonne Přenosilovou zavzpomínal pro CNN Prima NEWS i její další bývalý kolega z rádia Svobodná Evropa Radek Kubíčko. „Skvělá ženská, která byla hrozně vtipná. Měla cynický humor i na sebe. Třeba své dítě nazývala plod. Dobře se s ní povídalo, popíjelo. V poslední době byla hodně nemocná. Měla nějaké problémy s klouby a pak měla nějaké onkologické onemocnění, které ji vyčerpalo,“ uvedl Kubíčko.

Mohlo vám uniknout, že nedávno uplynul rok od úmrtí jiné slavné zpěvačky Hany Zagorové.

Tagy:
nemoc smrt zpěvačka rozhlas Yvonne Přenosilová sousedka kamarádka Svobodná Evropa Hana Vejvodová