Dcera Petra Muka prozradila, jak vzpomíná na otce. Myslím, že se na mě dívá a je šťastný, říká

Dcera Petra Muka Noemi roste do krásy.

Dcera Petra Muka zdědila podobu i talent

Na Petra Muka vzpomínají fanoušci už deset let na festivalu Kouřimská skála. Letos nechyběla ani jeho 15letá dcera Noemi, která zdědila po svém otci nejenom podobu, ale i hudební talent.

Je to 12 let, co odešel zpěvák a hudebník Petr Muk. Jeho nejmladší dceři byly tehdy tři roky. „Lidé si myslí, že jsem byla malinká a nemohla jsem s ním nic zažít, ale hodně si toho pamatuji a mám na něj mnoho vzpomínek,“ svěřila se v pořadu ShowTime Muková.

Nejvíce jí prý utkvěly v hlavě momenty, kdy otec zrovna nepracoval a ona s ním trávila volné chvíle. „Když jsme se naháněli po obývacím pokoji nebo byli v parku. Táta byl hodný, moudrý a byla s ním sranda. Hodně jsme se nasmáli. Byl to úžasný člověk,“ řekla.

Bohužel si pamatuje i na to, kdy odešel. „V ten den mi to blízcí neřekli. Ale mám úžasnou rodinu, která mi vše posléze nádherně vysvětlila a díky tomu jsem ztrátu dokázala překousnout. Čím jsem ale starší, tím je to bolestivější. Víc si jeho odchod uvědomuju a vnímám,“ přiznala dcera slavného zpěváka. Na tatínka nejvíc myslí ve chvílích, kdy je sama. „Když jdu po ulici nebo usínám a také když ho nejvíc potřebuji. Je to těžké,“ přiznala.

Že se svému otci podobá, prý často slýchává. „To mi říká hodně lidí. Slyším to z každé strany,“ doplnila. Po Mukovi však Noemi nezdědila jen vzhled, ale i hudební talent. Nedávno prý úspěšně absolvovala zkoušky na Státní konzervatoř v Bratislavě. „Splnil se mi sen,“ sdělila mladá hudebnice.

Táta mě vidí a je šťastný

Lásku k hudbě přitom pocítila teprve nedávno. „Dřív jsem se styděla. Zlomilo se to až minulý rok, kdy jsem začala chodit na zpěv. Spojila jsem talent k muzice a tanci a začala chodit na muzikálový zpěv. Baví mě, co dělám. Myslím, že mě táta vidí a je šťastný,“ dodala Muková.

Zpěvák a hudebník Petr Muk proslul jako frontman skupin Oceán a Shalom. Později se vydal na úspěšnou sólovou dráhu, během níž natočil hity Loď ke hvězdám, Neusínej, Tančíš sama a další. Jeho tenorový romantický hlas byl dlouhá léta nezaměnitelnou součástí české populární hudby. Všechna jeho alba dosáhla zlatých či platinových prodejů.

Muk o sobě říkal, že je melancholikem a introvertem. Rád četl, zajímal se o filozofii a esoteriku. Jeho smrt označila policie za nešťastnou náhodu. Podle médií se zpěvák, jenž dlouho trpěl maniodepresivní psychózou, předávkoval léky, na které požil větší množství alkoholu.

Tagy: