Hvězdy nového Thora exkluzivně: Portmanová zmínila zranění, Waititi ocenil Hemswortha

Hvězdy nového Thora exkluzivně prozradily zajímavosti z natáčení.

Hvězdy nového Thora exkluzivně prozradily zajímavosti z natáčení

Dlouho očekávaná filmová novinka Thor: Láska jako hrom jde 7. července do českých kin a nejen fanoušci filmu si přijdou na své. Představitel Thora Chris Hemsworth úplně odhodí kostým. Co o tom soudí jeho kolegové, redakci ShowTime exkluzivně prozradily nejen Natalie Portmanová či Tessa Thompsonová, ale i hvězdný režisér Taika Waititi.

Bůh Thor se vypraví na náročnou životní cestu, hledá svůj vnitřní klid. Jenže mu to tak trochu komplikuje galaktický zabiják, který touží po jediném – zabít bohy. „Museli jsme pro Thora vytvořit takový charakter, který by diváka zaujal, a tak jsme ho tentokrát polidštili. Prožívá krizi středního věku, kdy si říká, po všech těch vyhraných bojích, proč vlastně tady jsem, jaké je mé místo ve vesmíru,“ přiblížil Waititi.

Na scénu se navíc vrací Thorova bývalá přítelkyně Jane Fosterová, ovšem trochu jinak, než jste ji doposud znali. Ovládne ikonické kladivo. Kvůli roli musela Natalie Portmanová poprvé přibrat. Ve filmu má překvapivě tělo samý sval a nebojí se postavit nepříteli. „Snažila jsem se posilovat, jak jen to šlo a zvedat těžká závaží,“ podotkla.

„Měla jsem celkem tři různé dublérky na bojové scény, protože dvě si během natáčení poranily koleno. Já se naučila jen část bojové choreografie. Takže to, že vypadám ve scénách věrohodně, je z velké části zásluha dublérek,“ podotkla.

Bojové scény komentovala také filmová Valkýra Tessa Thompsonová. „Nejvtipnější na tom je, že se musíte naučit bojovat se vzduchem. Ne vždy proti vám stojí lidé. V našem případě jsme se často oháněli zbraní a předstírali, že s někým zápasíme, ale ve skutečnosti tam nikdo nebyl,“ prozradila.

V dalším filmu studia Marvel se v roli Thora znovu objeví Chris Hemsworth. A minimálně fanynky se mají na co těšit. Australský herec se totiž před kamerou svlékl. Bylo to náročné? „Nebylo. Chris si ze sebe rád udělá legraci, takže to bylo jednoduché. Navíc na svém těle opravdu tvrdě dřel a byl by zločin ho neukázat v plné kráse,“ ocenil hlavního hrdinu režisér Taika Waititi.

A jak na nahého kolegu reagovaly Portmanová a Thompsonová? Jejich odpovědi možná některé zaskočí. „Ve skutečnosti jsme nic neviděly,“ smála se Portmanová a Thompsonová přitakala. „Natáčeli scénu v jiné místnosti a je to asi dobře, že jsme to neviděly. My to nepotřebujeme,“ pokračovala. Portmanová pouze přiznala, že když se scéna natáčela, rozhodně využila svoji představivost.

V pořadí čtvrtý filmový Thor je nabitý emocemi, nakažlivým humorem a dobře zapamatovatelným soundtrackem, dejte mu šanci a získá si i vás.

Tagy: