Když se rakovina vrací. Fotografka Lucie Levá promluvila o strachu, vzteku, operaci i víře

Influencerka a fotografka Lucie Levá oznámila, že se jí už podruhé vrátila rakovina a na konci září musela podstoupit operaci. Svoji nelehkou cestu se rozhodla sdílet i se sledujícími na Instagramu, s nimiž otevřeně mluví o strachu, vzteku, vyčerpání, ale i ztrátě víry, s kterou se musí vypořádávat. Nedávný zákrok podle jejích slov dopadl nad očekávání. Přesto si ale moc dobře uvědomuje, že to ještě není konec a nemoc z jejího života jen tak nezmizí.

„Opravdu hodně jsem věřila, že se nemoc nevrátí, ale vrátila se poprvé, vrátila se podruhé. Možná to ani není, že se vrátila, jen je stále nevyléčená,“ napsala v příspěvku na Instagramu na začátku září influencerka.

„Je to velká ztráta určitých ideálů víry, víry ve spravedlnost, víry v to, že nad vámi někdo drží ruku,“ uvedla a dodala, že když je vám rakovina diagnostikována poprvé, můžete si to třeba argumentovat tím, že jste v životě něco dělali špatně a snažit se to změnit. Když se vám ale vrátí, a to dokonce dvakrát, tak už nerozumíte logice života a ve věcech postupně přestáváte vidět smysl.

Přesto se ale Lucie rozhodla bojovat: „Dne 27. září jdu na operaci, budou mi brát polovinu jater, celý lalok, jehož část mi při minulé operaci nechali, mi vezmou, aby se dostali k ložisku,“ popisovala plánovaný průběh operace a sdělila i obavu z toho, že pokud se ložisko vyjmout nepodaří, bude muset nastoupit na chemoterapie a biologickou léčbu.

ČTĚTE TAKÉ: Konec divadelní kariéry Jiřiny Bohdalové. S hraním se rozloučila na doporučení lékaře

Operace ale nakonec dopadla nad očekávání dobře, jak influencerka podotkla: „Už druhý den jsem si zvládla sednout, třetí den jsem už chodila,“ sdílela s optimismem Lucie a ukázala i jizvy po operaci.

Právě sdílením pocitů a jizev se stala velkou inspirací pro lidi, kteří s podobnou nemocí také bojují. „Je to nechutný? Není! Je to život! Žijeme v divném pozlátku, kde je všechno vyfiltrovaný, aby všechno vypadalo krásnější. Proč je tabu nemoc, smrt a ‚ošklivé věci‘?“ ptá se nad záběry svých jizev a dodává odvahu svým sledujícím. Zároveň na ně apeluje, aby mysleli na své zdraví a chodili na pravidelné kontroly.

Se zákeřnou nemocí podruhé bojuje i Luciina kamarádka a zpěvačka Anna Julie Slováčková. Ta návrat rakoviny oznámila po svém koncertě v pražském Lucerna Music Baru. Podívejte se na reportáž:

Tagy:
nemoc influencerka zdraví inspirace rakovina Lucie Levá