Kapavku jsem neměl 50 let, pochlubil se Jan Saudek. Focení prý „zapomněl“ a jen maluje

Jan Saudek

Úspěšný český fotograf Jan Saudek je proslulý tím, že vždy otevřeně hovořil o svých milenkách. Navzdory pestrému milostnému životu neměl roky problém s žádnou pohlavní chorobou. V rozhovoru pro Showtime se pochlubil, že kapavku neměl padesát let.

„Kapavku jsem neměl padesát let,“ pronesl známý český fotograf v rozhovoru pro Showtime. Ve svých osmaosmdesáti letech ho prý netrápí žádné závažné zdravotní potíže. „Ono to ale přijde. Až zestárnu, tak se určitě něco objeví,“ podotkl umělec.

ČTĚTE TAKÉ: Ondráček se už léčí, potvrdila jeho žena. Po konfliktu na křtu alba promluvil i Michal David

Sportu se v současné době už nevěnuje. „Už neběhám, toho jsem nechal. Nějaká moje milenka se mě ptala, jestli jsem taky někdy cvičil. Byl jsem nabouchaný a měl jsem svaly. Jenže jakmile jsem toho nechal, svaly odešly za týden,“ přiznal Saudek. „Jediné, co mě drží naživu, je, že platím alimenty. Asi pět nebo šest různých alimentů. To mě drží při životě, protože kdybych to neplatil, tak mě zavřou,“ myslí si oblíbený český fotograf. On sám za mřížemi nějaký čas strávil. „Byl jsem v kriminále, a tam je to blbé. Nejvíce lidí tam jsou neplatiči výživného,“ upozornil.

S Janem Saudkem se Showtime potkal na pražském Masarykově nádraží, kde manželé Saudkovi zahájili s Barborou Nesvadbovou a Pavlínou Němcovou charitativní výstavu fotografií určených pro nadační fond BeCharity. Autory děl jsou právě Pavlína s Janem.

„Pavla se naučila řemeslo, je to velká věc. Já jsem ho už skoro zapomněl, protože teď amatérsky maluji,“ prozradil Saudek. Ačkoli není profesionálním malířem, v prodejích svých obrazů se mu daří. „Nejsem školený malíř, ale je to dobré, protože se to šíleně prodává,“ vysvětlil.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Charitativní výstava fotografií určená pro nadační fond Barbory Nesvadbové a Pavlíny Saudkové BeCharity

Tagy: