Janda vyrazil na koncert vnuka. Měl bych ho rád, i kdyby pracoval v zemědělství, říká

Petr Janda se svým stejnojmenným vnukem.

Rodina Jandů má muziku v krvi. Slavný frontman rockové skupiny Olympic Petr Janda má po dceři Martě dalšího hudebníka v rodině. Je jím jeho stejnojmenný vnuk – Petr Janda nejmladší. Toho nyní přišel podpořit na jeho koncert.

Když rocková legenda dostala od vnuka pozvánku na jeho koncert, ani chvilku neotálela. „Nenechal bych si ujít takovou příležitost, vidět svého vnuka, který se stal profesionálním muzikantem. To je prostě skvělé,“ řekl pro Showtime Janda.

Zároveň zmínil, že svého vnuka Petra by měl rád, i kdyby se místo hudby věnoval třeba zemědělství. „Ale to, že se pomuzikantštil po dědovi, je strašně dobrá zpráva,“ dodal slavný zpěvák a kytarista.

Jeho vnuk byl z dědovy účasti na koncertě nadšený. „Mám strašnou radost, protože celé svoje dětství jsem chodil na dědovy koncerty a teď je to najednou tak, že děda je na mém koncertě,“ sdělil redakci ShowTime.

Jeho dědeček mu v kariéře velmi pomohl. „Vyrůstat po boku dědy je prostě jedna velká inspirace,“ pokračoval mladý hudebník. Frontman Olympiku mu ovšem pomohl i se školou. Janda nejmladší několik měsíců studoval na americké Berklee College of Music v Bostonu. Bohužel jen pár měsíců, neboť studium narušila pandemie koronaviru.

„Bohužel přišel covid a trošku se to zkrátilo. A mě doteď mrzí, že to nedopadlo tak, jak jsme si představovali,“ smutnil frontman Olympiku. Zároveň však zmínil, že i tak je pobyt v Berklee snem každého muzikanta. Jeho vnuk tam nakonec strávil čtyři měsíce.

Tagy:
hudba koncert rock Showtime Petr Janda Olympic pandemie covidu-19 Berklee College of Music