Žilková mě namíchla, říká žena Holomáče. Promluvila o konci manželství, bude ho řešit i papež

Manželka současného partnera Veroniky Žilkové Josefa Holomáče udělala přítrž všem spekulacím a ve svém prohlášení vysvětlila, jak je to s jejich rozvodem. Zdůraznila, že žádost byla podána teprve začátkem tohoto roku. Zabývat se jí podle jejích slov bude i sám papež František.

„Chtěla bych informovat o tom, že dne 6. ledna 2023 byla podána žádost o rozvod mé osoby Martiny Holomáčové a mého manžela Josefa Holomáče. Rozvodové řízení je počínaje tímto dnem oficiálně zahájené. Tuto informaci je možné si ověřit u obvodního soudu pro Prahu 6, Na Míčánkách, Praha 10,“ napsala Holomáčová v e-mailu, který má redakce CNN Prima NEWS k dispozici.

„Naše manželství bylo uzavřeno církevní formou, a proto v návaznosti na civilní rozvod bude podána žádost na zrušení manželského svazku k Arcidiecéznímu církevnímu soudu v Praze. Tato žádost bude po prošetření následně adresována papeži do Vatikánu. Jelikož naše manželství bylo bezdětné, je velká pravděpodobnost, že bude anulováno,“ doplnila.

V dopise Holomáčová také popsala, jak se o vztahu svého manžela s jeho novou partnerkou dozvěděla. „O intimním vztahu mého manžela s paní Žilkovou jsem se dozvěděla až z médií, respektive z sms od svých přátel. Můj manžel nepovažoval za důležité mě o něm předem informovat,“ uvedla Holomáčová s tím, že první zmínka o tom, že se chce její manžel rozvést, padla z jeho strany až v září loňského roku.

Ještě v prosinci přitom měl podle informací deníku Aha! nový partner Žilkové obývat stejnou bytovou jednotku jako jeho žena. „Někdy v prosinci se manžel odstěhoval, ale kam, to netuším, to mi neřekl,“ řekla Holomáčová, kterou velmi namíchlo hereččino tvrzení, že je jejich manželství dávno v troskách. Podle slov Holomáčové ještě v létě s manželem plánovali dovolenou do Asie. Vyrazit měli v říjnu. „Nic nenasvědčovalo tomu, že bychom se rozváděli,“ dodala.

Je stejně starý a má podobné zážitky

Bývalý basový kytarista rockové skupiny Argema Josef Holomáč přitom už loni hovořil o tom, že se s manželkou rozvádí. Podobné informace měla zřejmě i Žilková. „Co já vím, rozváděli se už v době, než jsme se my dva seznámili. My se známe pár týdnů a nevím, co bych k tomu řekla víc,“ uvedla Žilková loni na podzim jen několik týdnů poté, co veřejnost informovala, že má nového partnera.

„Je skvělé, když vás život svede dohromady s někým, kdo je stejně starý, a máte spoustu podobných zážitků. Pro mě je to dobrá zpráva, že se dá stále začínat znova,“ řekla Žilková v září loňského roku v pořadu Showtime. Holomáč je jí velkou oporou nejen v době rozvodové tahanice s Martinem Stropnickým, ale i tragédie, která potkala koncem roku její rodinu. Žilkové totiž zemřela milovaná maminka.

Tagy:
rozvod Veronika Žilková Vatikán Josef Holomáč Martina Holomáčová