Kuchařová 16 let od vítězství Miss World: Katapultovalo mě do výšin a zbavilo traumat

Taťána Kuchařová v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS

POVÍDEJ (44)

Už je to 16 let, co se Taťána Kuchařová stala vítězkou Miss World. Jak sama říká, tato zkušenost jí dala do života hodně. Úspěšná modelka se ale musela vyrovnat i s některými traumaty z dětství.

Dětství Kuchařové nebylo vůbec jednoduché. Do svých šesti let vyměnila třikrát příjmení. Původně se po svém biologickém otci ze Slovenska jmenovala Sklenářová, pak Potočková, což bylo příjmení maminky za svobodna, a nakonec se z ní stala Kuchařová. „Než jsem nastoupila do první třídy, rodiče mě přejmenovali, protože maminka se znovu vdala a já se vdávala s ní jako čtyřletý špunt. Byla jsem takové slůně pořád někde nastrčené,“ říká s odstupem času 34letá modelka.

Když se její matka rozvedla s jejím biologickým otcem, žila totiž nějaký čas s prarodiči. „Jistou dobu mi babička s dědečkem nahrazovali kompletní rodinu. Dětství u nich pro mě znamenalo kompletní rodinu, zázemí a krásné chvíle prožité na venkově. Když se narodila moje druhá sestra, byla jsem kompletně přestěhovaná za maminkou do Opočna a nastoupila tam do první třídy,“ popisuje Kuchařová.

I když se jí s prarodiči žilo dobře, cítila se prý odstrčená. „Dnes už bolest v duši z toho, že se rodiče rozvedli, nemám. Mám dvě velké rodiny – jednu českou a druhou slovenskou. Patřím do obou a jsem vděčná, že je mám. Musím říct, že jsem si našla cestu ke všem členům naší rodiny až v dospělosti. Mám se všemi hezký vztah,“ říká Miss World 2006. Stejně krásný vztah má se svým biologickým otcem a otčímem. „Oběma říkám táto a oba mě vedli k oltáři. Mám je oba ráda a obrovsky si jich vážím. Našla jsem si k nim velmi láskyplný vztah. Na druhou stranu, kdo může říct, že má dva otce,“ chlubí se Kuchařová.

Vydržím toho hodně

Traumatické zkušeností z dětství pak nakonec dokázala v dospělosti vytěžit. „Traumata z dětství vás nemusí poznamenat v negativním smyslu. Záleží, jak se rozhodnete je zúročit a naučíte se s nimi pracovat,“ myslí si modelka.

Právě tyto zkušenosti jí prý nakonec pomohly přiblížit se k cílům, kterých v dospělosti dosáhla. „Chtěla jsem dokázat něco nejen sobě, ale i ostatním, protože jsem byla všude náplava – doma i u babičky. Díky tomu jsem se naučila adaptovat se na jakoukoli situaci,“ líčí známá modelka.  Moderátorce Radce Červinkové pak přiznala, že si v dětství vůbec nevěřila. „Zocelilo mě to. Jsem takový držák a snesu hodně,“ doplňuje Kuchařová.

Když pak získala v roce 2006 titul Miss World, hodně se pro ni změnilo. „Díky tomu, čím jsem si prošla v dětství a pubertě, jsem byla připravená. Než jsem letěla na Miss World, strávila jsem tři měsíce v Tokiu jako 17letá žába. Přežila jsem to a řekla si, že přežiju cokoli. Strašně jsem si přála zvítězit a neměla plán B. Takže musel vyjít plán A,“ vzpomíná Kuchařová.

„Získala jsem sebedůvěru a sebejistotu. Obrovsky jsem během toho roku vnitřně vyrostla. Posílilo mě to a ukázalo, že moje úsilí a práce na sobě nebyly zbytečné. Po profesní stránce to byla asi nejlepší škola života. Byla to katapultace z 0 na 150. Do dneška z toho čerpám a jsem vděčná za takový start do života,“ raduje se Kuchařová.

Celý rozhovor si můžete poslechnout v úvodním videu nebo si ho můžete poslechnout jako podcast:

Tagy: