Mám kostlivce ve skříni, říká Dolinová o roli v komedii Růžové svatby a chválí Cibulkovou

Michaele Dolinové vyšlo manželství až napodruhé.

Michaela Dolinová v pořadu Nový Den

Herečka Michaela Dolinová si na divadelních prknech poprvé zahrála s kolegyní Vilmou Cibulkovou, se kterou se do té doby potkávala jen zřídka. Ve Strašnickém divadle aktuálně hrají společně šedesátnice v komedii Růžové svatby. Spolupráci si pochvaluje, ale ve vysílání CNN Prima NEWS přiznala, že naučit se text bylo pro ni hodně náročné.

„Do role krásně pasujeme. Šedesátnice žijí pořád aktivní život,“ řekla Dolinová v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS. Představení je pouze pro dvě herečky.

ČTĚTE TAKÉ: Jsem v šoku, řekl zdrcený Troška o smrti Županiče. Popsal poslední společný hovor

„Představení má dvě hodiny a deset minut. Je tam pětašedesát stránek textu. Paní režisérka nám tam udělala lehké škrty, aby to bylo svižné,“ prozradila Dolinová.

Příběh vypraví o dvou sestrách, které se neviděly pět let. „Potkají se dvě sestry, které se dlouho neviděly. Každá je úplně jiná. Jedna je protivná, po třech rozvodech, arogantní. Moje postava je mírnější, sestře se snaží ustupovat. Nakonec se ale ukáže, že i moje postava má kostlivce ve skříni,“ lákala diváky.

Hercům se běžně stává, že u postav, které ztvárňují, si najdou společnou linku. Jinak tomu není ani u Dolinové. „Vždy tam něco najdu a pokaždé do té postavy dám něco ze sebe. Herectví je úžasné. Začnete se chovat tak, jak byste se v životě nikdy nechoval, prostě si to vyzkoušíte,“ rozpovídala se umělkyně.

Než s Vilmou Cibulkovou začala zkoušet Růžové svatby, téměř vůbec se neznaly. Potkávaly se výjimečně. „Jsme stejný ročník. Je to pro mě cenná a vzácná zkušenost. Je vynikající herečka. Funguje to,“ zamyslela se Dolinová.

Jí samotné učení textů dává celkem zabrat. „Texty se učím ztuha. Když už jsem se naučila svůj text, skákala jsem jí do jejího. Na jevišti jsme ale schopné se domluvit,“ zakončila herečka.

Tagy:
Nový den herečka Vilma Cibulková Michaela Dolinová Strašnické divadlo Růžové svatby