Nevolej záchranku, prosila Yvonne Přenosilová. Sousedka přiblížila její poslední chvíle

Yvonne Přenosilová si do poslední chvíle uchovávala mladistvý vzhled.

Jak probíhaly poslední chvíle pěvecké legendy Yvonne Přenosilové, která v pondělí zemřela ve věku 76 let, prozradila redakci CNN Prima NEWS její sousedka a nejbližší kamarádka Hana Vejvodová, která se zpěvačkou před lety pracovala v rádiu Svobodná Evropa.

S Yvonne Přenosilovou se Hana Vejvodová znala více než čtyřicet let. Z toho posledních třicet let  bydlely vedle sebe a byly prakticky v každodenním kontaktu. Právě paní Hana se poslední roky o Yvonne kvůli jejím zdravotním problémům obětavě starala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zpěvák Arnošt Pátek umíral v naprosté chudobě. Nádor mu znetvořil obličej

„Poslední týdny jsem se od ní už nehnula a domů si vždycky odskočila jen na skok. Poslední dva dny už ani nejedla, ale prosila mě, abych nevolala záchranku. V neděli v půl jedenácté jsem ji ale zavolat už musela, protože na tom byla strašně moc špatně. Řekla jsem jí: ,Omlouvám se ti, ale zavolat ji opravdu musím.‘ To už ani nereagovala. Další den v půl druhé odpoledne mi pan doktor zavolal, že Yvonne zemřela. Doteď jsem se z toho nevzpamatovala,“ uvedla Hana Vejvodová pro CNN Prima NEWS.

Svalstvo jí vypovědělo službu

Před zhruba rokem a půl se Yvonne Přenosilová od lékařů dozvěděla, že má nález na plicích, což jí vzalo elán a chuť do života. Přestala se hýbat a na všechno tak trochu rezignovala. „Říkala jsem jí, že se musí hýbat, chodit, že nemůže pořád jen sedět v křesle. Ona i k lékaři jezdila taxi. Svalstvo jí ochablo, chřadlo a nakonec vypovědělo službu. V poslední době už si chudák nebyla schopná dojít ani na nákup. Bude mi strašně chybět. Byly jsme spolu každý den a teď najednou není. Nemůžu tomu stále uvěřit,“ povzdechla si paní Hana.

Na Yvonne Přenosilovou zavzpomínal pro CNN Prima NEWS i její další bývalý kolega z rádia Svobodná Evropa Radek Kubíčko. „Skvělá ženská, která byla hrozně vtipná. Měla cynický humor i na sebe. Třeba své dítě nazývala plod. Dobře se s ní povídalo, popíjelo. V poslední době byla hodně nemocná. Měla nějaké problémy s klouby a pak měla nějaké onkologické onemocnění, které ji vyčerpalo,“ uvedl Kubíčko.

Mohlo vám uniknout, že nedávno uplynul rok od úmrtí jiné slavné zpěvačky Hany Zagorové.

Tagy:
nemoc smrt zpěvačka rozhlas Yvonne Přenosilová sousedka kamarádka Svobodná Evropa Hana Vejvodová