Ledecký: Moji předci stojí za zrodem Sparty, pak i Slavie. V rodině nesbírá zlata jen Ester

Janek Ledecký v pořadu Povídej

Janek Ledecký v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS

Zpěvák a skladatel Janek Ledecký má rodinu plnou talentů, jak prozradil v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS. Moderátorce Radce Červinkové tvrdil, že jeho předci měli spoluzaložit Spartu a následně i Slavii. Mimo jiné prozradil, že mezi jeho příbuzné patří krom Ester další zlatá olympionička.

Populární zpěvák Janek Ledecký se rozmluvil o svých předcích a sportovních genech. Málokdo ví, že jeho pradědeček z matčiny strany byl u zrození dnes legendárního fotbalového klubu Sparta. „Pradědeček se jmenoval Rudl. A se svými dvěma bráchy na konci devatenáctého století založili Spartu,“ upřesnil v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS Ledecký.

ČTĚTE TAKÉ: Hana Zagorová byla vrbou, vždy dobře poradila, říká Peterková. Znaly se téměř 60 let

To nebylo ale zdaleka jediné, o co se zasloužili. Příbuzní Ledeckého dokonce stvořili i konkurenční pražské „S“. „Začalo to prima fungovat, ale zjistili, že samotný ten klub je k ničemu, a tak založili Slavii,“ pokračoval.

„Pak bez mého pradědečka tihle dva bráchové tenkrát založili Český olympijský výbor. Tuhle informaci jsem se dozvěděl až loni,“ informoval s tím, že si říkal, jak je možné, že se to dozvěděl až po šedesáti letech.

Ke sportu má jeho rodina blízko. „Díky tátovi jsem ve třech letech začal ve Špindlu s lyžováním,“ uvedl. Dcerou populárního zpěváka je Ester Ledecká, česká zlatá olympionička. Není ale jedinou v rodině, kdo sbírá zlaté medaile. „Ve vzdáleným příbuzenstvu je Katie Ledecká, plavkyně, která má několik zlatých olympijských medailí,“ svěřil se hudebník. Katie je americkou šampionkou, podařilo se jí získat zpod olympijských kruhů celkem šest zlat.

Vybral si uměleckou dráhu

Janek Ledecký vystudoval práva, ale vydal se na dráhu zpěváka. Že má v krvi umělce, je zřejmé z jeho původu. Jeho maminka i její sestry byly totiž také umělkyně.

„Umělecké geny se dají vystopovat jednoduše. Moje maminka je z pěti sester, z toho dvoje dvojčata. Tetička zpívala v ostravské operetě. Máma učila na střední škole, ale vždy psala. Má na kontě několik knížek a jednu televizní hru. Mladší dvojčata zpívala v Semaforu, jedna z nich je Jana Knitlová, slavná filmová scenáristka,“ dodal. 

Zpěvák Janek Ledecký v rozhovoru s moderátorkou Radkou Červinkovou zavzpomínal také na začátky své kariéry, ale i na svého zesnulého bratra. Celý rozhovor si můžete poslechnout v premiérovém dílu pořadu Povídej v neděli 27. srpna od 21:25 na CNN Prima NEWS.

Tagy: