Hana Zagorová byla vrbou, vždy dobře poradila, říká Peterková. Znaly se téměř 60 let

Vlasta Peterková a Hana Zagorová byly nejlepšími přítelkyněmi.

Vlasta Peterková promluvila o nejlepší přítelkyni Haně Zagorové

Herečka Vlasta Peterková byla jednou z nejlepších přítelkyň zesnulé zpěvačky Hany Zagorové. Znaly se už od studií. Podle Peterkové se Zagorová od té doby vůbec nezměnila, zůstala pořád stále stejně pozitivně naladěná. Pro lidi ve svém okolí byla vrbou, vždy všechny vyslechla a dokázala jim rozumně poradit. Sama si ale nikdy nestěžovala. V sobotu uplyne rok od jejího úmrtí. CNN Prima NEWS chystá dvě speciální vysílání s jejími nejbližšími. Pořad Rok bez Hanky je možné sledovat v pátek od půl druhé. V sobotu naváže mimořádné vydání Showtimu.

Herečka Vlasta Peterková byla pro ikonickou českou zpěvačku velmi důležitým člověkem, patřila mezi ty, kteří ji znali nejdéle. Byly přítelkyněmi od školních let až do úplného konce. „S Haničkou jsme se potkaly už v roce 1964 na škole jako studentky a spolubydlící na koleji. Za čtyři roky by to bylo 60 let, co se známe,“ řekla pro CNN Prima NEWS Peterková.

ČTĚTE TAKÉ: Pocty Haně Zagorové. Na dvojici koncertů zazní i píseň, kterou zpěvačka složila pro manžela

Nezměnila se

Peterková znala muzikantku v době, kdy ještě nebyla slavná a netrápily ji žádné zdravotní potíže. Podle herečky se ale od těch časů vůbec nezměnila. „Přátele, které měla z té doby, si držela pořád. Byla strašně věrný člověk, jako kamarád. Když jsem přišla z Brna do Prahy, byla blbá doba. Měla jsem těžké období, nikoho jsem tady neznala. Ona mě strašně psychicky podporovala. Celou dobu mi pomáhala. Na člověku viděla vždy to lepší, lidem dodávala sebevědomí,“ svěřila se s tím, že taková byla Hanka již v mládí.

„Nebyla typ člověka, který by se svěřoval. Spíš byla taková vrba. Vždy vyslechla, s nadhledem hezky poradila a dobře. Nikdy si nestěžovala,“ pokračovala herečka. Zagorová podle ní byla velmi pozitivní člověk. „Krásně se smála. Měla nejkrásnější ruce na světě,“ vzpomínala Peterková.

Pro herečku není hovor o své zesnulé kamarádce jednoduchý. Stále se s jejím odchodem vyrovnává. „Pro mě neodešla. Stále jsem v kontaktu s jejími nejbližšími a tím si to vlastně prodlužujeme. Když se vidíme, mluvíme jenom o ní,“ prozradila. „Byla jsem pyšná, že byla moje kamarádka. Byla hrozně silná bytost,“ dodala.

SLEDUJTE TAKÉ: Připomeňte si den, kdy zpěvačka Hana Zagorová odešla do hudebního nebe. Bylo jí pětasedmdesát let. Dlouhodobě bojovala s poruchou krvetvorby.

Tagy: