Čenský očekává pozvánku na korunovaci do Londýna. Filmový princ popsal i vtipnou historku

Král Karel III. rozeslal 2 000 pozvánek na korunovaci, tak čekám, jestli si vzpomněl také na prince Čendu. Takhle vtipkoval v pořadu Showtime oblíbený herec a představitel řady televizních princů a králů Jan Čenský. Prozradil i humornou historku, kterou ve spojitosti s tím nedávno zažil.

„V sobotu 6. května bude korunovace mého kolegy krále Karla III. a zjistil jsem, že odeslal 2 000 pozvánek, proto čekám, jestli si vzpomněl i na prince Čendu,“ řekl Čenský s notnou dávkou humoru v pořadu Showtime. „Každý den kontroluji schránku, jestli jedna z těch pozvánek nepřistála u nás v Pyšelích,“ doplnil s tím, že si samozřejmě dělá legraci.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: PŘEHLEDNĚ o korunovaci Karla III. Cesta z Buckinghamského paláce a zase zpátky

Čenský se do paměti diváků zapsal coby představitel řady pohádkových princů a králů. Zahrál si například ve filmu Princové jsou na draka, O princezně, která ráčkovala či Anička s lískovými oříšky. Na to, že ho lidé na ulici občas označují za prince, si prý za ta léta, která ve filmové branži působí, zvykl.

„Nedávno jsem zažil takový hezký příběh na horách. Šel otec se synem a tatínek mu říká: ‚Podívej, to je princ.‘ Chlapeček se ale nenechal oklamat a odvětil mu, že se plete,“ popsal Čenský s tím, že mu svou odpověď logicky argumentoval.

„Tatínkovi řekl, že když královna a král mají dítě, tak to je princ, já jím ale nejsem. To byla taková krásná dětská logika. Trochu mě to přizemnilo, ale beru to s rezervou,“ řekl s úsměvem 62letý herec.

CNN Prima NEWS chystá ke korunovaci Karla III. rozsáhlé vysílání. Královský týden začal už 1. května, v sobotu 6. května pak sledujte celodenní speciál se vstupy přímo z Londýna a komentářem odborníků.

Tagy: