Příběh na velký kapesník. Producent prozradil více o muzikálu s písněmi Petra Jandy

Petr Janda dostane k narozeninám muzikál

Petr Janda dostane k narozeninám muzikál

Zpěvák a frontman skupiny Olympic Petr Janda oslaví 2. května 80. narozeniny. A právě k tomuto životnímu jubileu vzniká muzikál z jeho písní. Ten už dostává jasnější obrysy a na diváky prý čeká velký, velmi smutný, ale romantický příběh.

Druhého kola konkurzu na muzikál Okno mé lásky z dílny Divadla Broadway se zpěvák Petr Janda zúčastnit nemohl. Postupující uchazeči ale cítili kvůli jeho legendárním písním velkou zodpovědnost. Jinak to neměl ani zpěvák Milan Peroutka, syn bývalého bubeníka Olympicu. „Možná je to tím, že cítím určitý tlak, protože se samozřejmě nabízí ta spojitost a nevím, jestli nejsem pod větším drobnohledem,“ svěřil se.

Hlavní roli přiblížil producent Oldřich Lichtenberg. „Ten kluk by měl mít takový drive, je to člověk, který maluje graffiti, žije a pohybuje se na ulici a je z drsného prostředí,“ vysvětlil a dodal, že jeho protějškem je milá noblesní holka, která tancuje klasický balet. „Nejdu na hlavní roli, na tu Sofii, ale chtěla bych spíš na Denisu. To je sportovnější holka, která také musí hodně tančit a měla by být spíš mezzosoprán a ne úplně soprán,“ prozradila herečka Karolína Gudasová v souvislosti s tím, jakou roli by si přála.

Na konkurz dorazil i herec Petr Ryšavý. „Přišel jsem s tím, že Olympic znám odmalička a moje rodina ho poslouchá,“ řekl a poodhalil něco ze zákulisí. Režisér a producent se prý hodně divili, když jim řekl, že neumí písničku Krásná neznámá.

Podle producenta ale není scénář ještě úplně hotový. „Hotová je první půlka a synopse druhé. Je to velmi romantický a nakonec smutný příběh nenaplněné lásky, takže se trošku odkloňujeme od komedií, které poslední dobou děláme,“ popsal Lichtenberg a dodal, že muzikál bude příběh na velký kapesník.

Tagy: