Hollywood truchlí. Zemřela hvězda kultovního seriálu Dallas, ztvárnila dávnou lásku „Džejára“

Ve věku osmdesáti let zemřela herečka Gayle Hunnicuttová. Nejvíce proslula v kultovním seriálu Dallas jako dávná láska J. R. Ewinga. Z jejich románku se narodil syn, o němž neměl J. R. Ewing ponětí.

Herecká kariéra Gayle Hunnicuttové začala v roce 1966, když si ji hledači talentů z Warner Brothers vyhlídli ve školním kampusu. První menší role ztvárnila v televizní námořní komedii Mister Roberts a později už si zahrála po boku Petera Fondy v dnes už klasickém filmu Divocí andělé, informoval deník The Guardian.

Její křehká krása v kontrastu s tvrdým a pevným charakterem ji předurčila k rolím femme fatale. V roce 1967 ztvárnila ženu, která se snaží podvodem připravit Jeda Clampetta o jeho majetek v dvoudílné epizodě televizního seriálu The Beverly Hillbillies, a poté si zahrála po boku Jamese Garnera ve filmu Marlowe podle románu Raymonda Chandlera Malá sestra.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Smrt olympijské krasobruslařky. Do jejího auta narazil kamion, jel s ní i malý syn

V té době se také seznámila se svým prvním manželem hercem Davidem Hemmingsem, který o nich rád mluvil jako o „Elizabeth Taylorové a Richardu Burtonovi pro chudé“. Což se později ukázalo jako vcelku výstižné označení, když ji začal otevřeně podvádět s herečkou Samanthou Eggarovou. Navzdory nevěře spolu ale manželé zůstali a přestěhovali se do Velké Británie, kde se jim narodil syn Nolan.

Pobyt v Británii herečce přinesl zejména velké divadelní příležitosti, co se týče větších televizních rolí, průlom nastal až v roce 1972, kdy v adaptaci románu Henryho Jamese Zlatá číše (The Golden Bowl) od BBC ztvárnila Charlotte Stantovou a později carevnu Alexandru ve filmu Pád orlů. Dále ztvárnila také významné role ve francouzské minisérii o fiktivním geniálním zločinci Fantomasovi či seriálu Dobrodružství Sherlocka Holmese.

Po rozvodu s Hemmingsem se provdala za novináře a redaktora sira Simona Jenkinse a vedle herecké kariéry se stala součástí britské společenské scény, napsal The Mirror. Nejlépe si ji však asi pamatujeme díky posledním třem sezonám seriálu Dallas z let 1989 až 1991, v nichž hrála Vanessu Beaumontovou, anglickou aristokratku, z jejíhož dávného románku s J. R. Ewingem se narodil syn, o jehož existenci neměl ani tušení.

Manželství s Jenkinsem, se kterým měla syna Edwarda, se rozpadlo v roce 2009. Ke konci života se těšila z přítomnosti svých pěti vnoučat. Příčina smrti herečky nebyla zveřejněna.

SLEDUJTE: Na Primě odstartoval nový romantický seriál Eliška a Damián. V hlavních rolích se představila Emma Smetana a její herecký kolega Robert Urban

Tagy:
smrt herečka Dallas femme fatale Gayle Hunnicutt Vanessa Baumont