Neckář dostal bankovku s vlastní podobiznou. Byla i na plakátu ve Francii, smál se

Václav Neckář v den svých 80. narozenin dostal pamětní list v podobě bankovky.

V den 80. narozenin Václava Neckáře vyšel pamětní list v podobě bankovky

Zpěvák Václav Neckář v pondělí v den svých 80. narozenin dostal pamětní list – bankovku se svým portrétem. Při té příležitosti pro Showtime na CNN Prima NEWS shrnul celý narozeninový kolotoč. A zavzpomínal i na první setkání s kolegyní Martou Kubišovou.

Těsně před zpěvákovými narozeninami proběhly dva koncerty, na kterých Neckář vystoupil se svou dlouholetou kamarádkou Martou Kubišovou. „Bylo to hezký, ale Vašek už byl potom grogy,“ sdělila CNN Prima NEWS Kubišová.

ČTĚTE TAKÉ: Václav Neckář promluvil o rozpadu Golden Kids. Co říká na spor Vondráčkové s Kubišovou?

Nicméně Neckář stihl do svého dne D opět načerpat síly a do společnosti mezi kamarády dorazil plný elánu. „No tak my jsme byli do tří ráno na party na parníku. Já jsem držák,“ žertoval Neckář. A vyjádřil radost nad tím, že si mohl se svou kolegyní z Golden Kids zazpívat: „Potěšilo mě, že jsme ty koncerty zvládli. Protože v těchto letech není jednoduché vydržet dvakrát 90 minut na jevišti,“ dodal.

A připomněl i první setkání s Kubišovou: „My jsme spolu od roku 1964. Poprvé jsem ji viděl na zájezdu v Klatovech, kde zpívala píseň Je půl osmý,“ uvedl. Pamatoval si prý i to, co měla tehdy na sobě: „Takové červené šaty s černými třásněmi,“ zavzpomínal.

V rámci svého jubilea dostal také bankovku se svou podobiznou, tedy přesněji podobiznou jedné z jeho nejslavnějších filmových postav – Miloše Hrmy. „To je fotka z Ostře sledovaných vlaků, to byl tehdy plakát i ve Francii,“ pousmál se zpěvák nad úspěchem Menzelova oscarového filmu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Václav Neckář vydal píseň s názvem Snílek. A jaký je jeho sen? Svět bez válek

Tagy: