Žádné písničkály, ale ryzí muzikály, říká o své tvorbě Brzobohatý. Kde čerpá inspiraci?

Muzikant Ondřej Gregor Brzobohatý má v novém roce plné ruce práce. Pro Hudební divadlo Karlín totiž připravuje nový muzikál. Na starosti má ale i další projekty. V pořadu Show Jana Krause na Primě mluvil o tom, kde čerpá inspiraci a kdo je jeho velkým vzorem.

„Snažím se držet si určitou úroveň, v té nepolevit a postupem času z ní vytvořit standard. Tedy žádné písničkály, ale ryzí muzikály,“ vysvětlil Brzobohatý, který v karlínském divadle po Slunce, seno, jahody připravuje muzikál Anděl Páně.

K této novince složil hudbu a texty a působí tu i v roli supervizora. „Jsem spíš takový poradce, který čerpá ze zkušeností z dnes už velkého počtu představení, která jsem ať už v New Yorku, Londýně, Hamburku, Vídni, nebo třeba v Soulu navštívil,“ uvedl známý herec.

Ve své tvorbě hledá inspiraci také u svého přítele a autora známých muzikálů Johna Kandera. „Mám velké štěstí, když můžu říct, že mým přítelem a člověkem, který mě i ve svém požehnaném věku dodnes svými radami obohatí, je John Kander, autor muzikálů Chicago či Cabaret. Takže se cítím být kompetentní k tomu, abych do toho mohl mluvit, a navíc to dělám z pozice člověka, který tento žánr miluje,“ sdělil Brzobohatý, jehož rejstřík je ale daleko širší.

Skládá hudbu i pro další projekty, například pro animovanou verzi pohádky Pyšná princezna. A pravidelně ho můžeme vídat v zábavném pořadu Inkognito, kde známé osobnosti hádají nejrůznější povolání.

Celý rozhovor si můžete poslechnout v premiérovém dílu Show Jana Krause ve středu 11. ledna ve 21:40 na Primě.

Tagy: