Zemřel herec ze seriálu Přátelé. Objevil se i v dalších sitcomech, zprávu potvrdil syn

Zemřela hvězda seriálu Přátelé Paxton Whitehead. Britskému herci bylo 85 let. Podle informací zahraničních médií herec zemřel v pátek v nemocnici, informaci potvrdil jeho syn. Whitehead se objevoval nejen na televizních obrazovkách, ale i na jevištních prknech.

Smutnou zprávu o odchodu pětaosmdesátiletého herce Paxtona Whiteheada potvrdil jeho syn Charles Whitehead pro portál The Hollywood Reporter. Podle jeho slov herec skonal nemocnici v Arlingtonu ve Virginii.

DÁLE ČTĚTE: Srdce tlouklo, mozek byl už mrtvý. Seriálová hvězda nepřežila pád ze schodů, bylo jí 29 let

Anglický herec Paxton Whitehead byl hojně obsazován v divadlech na Broadwayi. Zahrál si například v muzikálu My Fair Lady. Také byl velmi častým hostem v řadě sitcomů z devadesátých let. Čeští diváci si Paxtona budou pamatovat díky oblíbenému seriálu Přátelé.

V jednom z nejoblíbenějších seriálů světa ztvárnil zesnulý herec postavu pana Walthama, šéfa Rachel Greenové v Bloomingdale. Paxton si tak zahrál po boku půvabné Jennifer Anistonové ve čtvrté sérii.

Vedle toho se herec objevil ve filmech, jako je Kate a Leopold nebo Návrat do školy. Také byl jednou nominován na cenu Tony za roli Pellinora ve hře Camelot z roku 1980, jak uvádí deník New York Post.

Tagy:
smrt seriál úmrtí Přátelé Jennifer Anistonová Rachel Greenová Paxton Whitehead