Zpěvačka Lucie Bílá se v mládí stala obětí znásilnění. Na policii zažila ponížení

Nestárnoucí zpěvačka Lucie Bílá rozdává úsměvy na všechny strany, v životě si ovšem prožila doslova peklo. Když ji bylo třiadvacet let, znásilnil ji mladík s tváří andílka. Co se tenkrát stalo a jaký trest násilník vyfasoval?

O hrůzostrašné události několikanásobná česká slavice Lucie Bílá, která v pátek slaví 57. narozeniny, promluvila pouze jednou, a to ve své knize. Dodnes je toto téma pro ni velmi citlivé. Bylo krátce po revoluci, Lucie odešla ze skupiny Arakain, protloukala se životem a nevěděla, co dál. Byla sama, neměla peníze ani střechu nad hlavou, chybělo ji zázemí, přespávala, kde se dalo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Otevřená zpověď sexbomby Pamely Andersonové: Znásilnili mě už ve 12 letech. Zneužívala mě i má chůva

Na jedné party se seznámila s neznámým klukem. Na první pohled se jí zdál milý, a tak s ním odešla do opuštěného bytu své kamarádky, kde měla domluvený nocleh. Chvíli si povídali, popíjeli víno, vypadalo to na příjemný romantický večer při svíčkách. Pak ovšem mladík zničehonic vyskočil, zamkl dveře, schoval klíč a vrhl se na ní.

Chlapec s tváří andílka se v mžiku proměnil ve zvrhlého sadistu. Lucii povalil na zem, začal ji kopat do břicha, rval za vlasy, bušil pěstmi do obličeje, kroutil ji ruce a když už neměla sílu se dál bránit, znásilnil ji. „Byl to normální saďour, působit někomu bolest mu dělalo potěšení,“ napsala zpěvačka ve své knize.

Když se vzpamatovala a zvrhlík odešel, v slzách běžela všechno nahlásit na policii. Tam však zažila další ponížení. „Vyšetřovatel se mě vyptával na nejintimnější podrobnosti, na polohy při pohlavním styku, zavedení údu do pochvy,“ vylíčila Bílá. Místo toho, aby násilníka čekal spravedlivý trest, sama se nakonec postarala o to, aby do vězení nešel. Žalobu totiž nakonec nepodala.

Manžel míval záchvaty zuřivosti

Další trpkou zkušeností pro ni byl vztah s hudebníkem Stanislavem Penkem, který se stal jejím prvním manželem. Brali se po tříměsíční známosti. Jak zpěvačka prozradila, míval záchvaty zuřivosti a už na svatbě tušila, že dělá špatný krok.

Hudební producent Petr Hannig, který ji pro šoubyznys objevil, je dodnes přesvědčen, že pokud by od něj ze souboru neodešla, nemuselo ponuré období v jejím životě nastat. Pod jeho vedením prý měla profesionální režim a musela se řídit přísnými pravidly. „Kolikrát jsem ji zamykal v pokoji, aby nikam nemohla, protože jsem slíbil jejím rodičům, že na ni dám pozor. Co byla u mě, tak byla panna,“ prozradil Hannig CNN Prima NEWS.

Zklamala pouze jednou

Za dobu jejich spolupráce selhala pouze jednou, ale ne vlastní vinou. I proto to tehdy bral s pochopením. „Při cestě na koncert, které řídil člen souboru, se kterým se bál každý jezdit, se málem vybourali a skončili ve škarpě. Bylo to na jižní Moravě, v kraji bodrých chasníků a příjemných vinných sklípků. Chasníci, kteří pomáhali s vyprošťováním vozidla, Lucii poznali, zajásali a pozvali do sklípku. Na koncert pak dorazili i s vínem zmoženou zpěvačkou o hodinu později. Pořadatel i obecenstvo naštěstí měli pochopení pro fakt, že Pražáci mohou občas zabloudit mezi vinnými sklípky jižní Moravy. Nechal jsem Lucku zpívat nejdříve píseň Horší než kluk, protože to bylo jednodušší než Neposlušné tenistky. Bubeník Pepa Blažek jí od bicích napovídal text, ale stejně to k ničemu nebylo. Písničku nedozpívala a s pláčem utekla z pódia,“ popsal Hannig.

Štěstí v lásce se na Bílou usmálo teprve až krátce po padesátých narozeninách. Zamilovala se do o 17 let mladšího fitness trenéra Radka Filipi. Společnou domácnost sdílejí už šestým rokem a jak se zdá, konečně našla toho pravého.

Tagy: