Sinners předvedli neskutečný obrat a stávají se vítězi letního splitu Tipsport COOL ligy

Suverénní nástup do finále v roli jednoznačného favorita a obhájce jarního titulu, dramatický zvrat na poslední chvíli a maraton 150 herních kol.⁠ Tak by se dala shrnout cesta Sinners za vítězstvím letní části domácí Counter-Strike: Global Offensive Tipsport COOL ligy.

Když na začátku tohoto roku vznikl pod křídly libereckých Bílých Tygrů a stavební firmy SYNER nový domácí esportový tým pod názvem Sinners, všichni tak trochu tušili, že tahle událost může scénou pěkně zahýbat. Když pak sestava ve složení Sebastian „beastik1“ Daňo, Jindřich „ZEDKO“ Chyba, Max „SHOCK“ Kvapil, Hubert „CaNNiE“ Ludwig a Adam „NEOFRAG“ Zouhar předvedla svůj um v kvalifikaci na obří evropský turnaj IEM Katowice, bylo jasné, že o nich ještě uslyšíme, a to nejen v rámci domácích vod. Na jaře se jim povedlo vyhrát obě tuzemské ligy, a to ve velmi dominantním stylu. Do finálového zápasu letního splitu Tipsport COOL ligy tak vstoupili jako favorité s jasným cílem – obhájit titul šampiona ze splitu jarního.

Ještě pár minut před začátkem grandfinále o 75 tisíc korun si Sinners byli jisti tím, že jejich cesta za vítězstvím bude přímočará. Kurz na jejich výhru 1,07 jen potvrzoval, že toho názoru nebyl pouze tým samotný. Když pak ale na první mapě začala konkurenční CZC.eSuba sbírat jeden bod za druhým, napětí v libereckém esport parku, odkud Sinners hráli, by se dalo krájet. Po neúspěšném startu si eSuba připsala první bod na Mirage za stavu 16:12. Na Infernu se pak situace opakovala a přestože se na konci zápasu převaha přelévala ze strany na stranu, eSubě několikrát vyšel stack na A či B site, díky čemuž nervy drásající koncovku zvládli a připsali si tak druhé vítězství v řadě. Tím pádem měli Sinners poslední šanci tento výsledek zvrátit, znamenalo to ale, že by museli vyhrát všechny tři zbývající mapy.

Pokračování grandfinále nabídlo mapu Nuke, na níž Sinners nechtěli ponechat nic náhodě a na úvod si na své konto připsali hned šest vyhraných kol v řadě. Modrá krev eSuby však nepanikařila, vzala si pauzu a nakonec první stranu eLiVe a spol. alespoň částečně zachránili poměrem 7:8. CZC.eSuba v druhé části mapy měla hned dvě možnosti vše ukončit, ale Sinners se nezlomili a dokázali dostat Nuke do prodloužení a nakonec za stavu 19:17 získat šanci probojovat se až k vítězství.

Další dvě mapy, Vertigo a Dust 2, byly ve znamení neskutečné jízdy Sinners, kteří jako by po prolomení počáteční kletby chytili druhý dech a odmítali vydechnout. Oba zápasy měly velmi rychlý spád a při stavu 16:8 bylo už nad slunce jasné, že Sinners se své šance na výhru odmítají vzdát. V posledním zápase večera pak CZC.eSuba na tempo Sinners nestačila a v celém zápase dokázala urvat pouze 4 body. Sinners tak v půl druhé ráno, po maratonu 150 herních kol a neuvěřitelném obratu v poslední možné chvíli, dokázali, že jsou jedničkou domácí scény naprosto oprávněně. Kromě obhájeného titulu šampiona Tipsport COOL ligy a poháru si tým odnáší i výhru 75 tisíc korun.

Tagy: