Ženy se flákají a dělají si make-up, utrousil komentátor na olympiádě. TV ho tvrdě potrestala

Už pomalu finišují. Víte, jaké jsou ženy... poflakují se a dělají si make-up, glosoval chvíle při přebírání zlatých medailí australskými plavkyněmi komentátor televizní stanice Eurosport Bob Ballard. To ho nakonec stálo práci, médium ho totiž vyřadilo z týmu pro olympijské hry, informovala televize na sociální síti X.

V sobotu večer získaly australské plavkyně zlato ve štafetě na 4x100 m volným stylem. Když pak tým ve složení Mollie O'Callaghanová, Shayna Jacková, Emma McKeonová a Meg Harrisová přebíral medaile, Ballard pronesl: „Už pomalu finišují. Víte, jaké jsou ženy... poflakují se a dělají si make-up.“

ČTĚTE TAKÉ: Na olympiádě v Paříži vypískali plážového volejbalistu. V minulosti znásilnil dítě

Spolukomentátorka a britská plavecká šampionka Lizzie Simmondsová okamžitě označila poznámku za „nehoráznou“, což Ballarda rozesmálo, popisoval deník The Guardian.

Video s výrokem se rozšířilo po internetu a Eurosport oznámil, že Ballard byl vyřazen z komentátorského týmu. V prohlášení, které cituje zpravodajství BBC, stanice uvedla: „Všichni jsme byli rozhořčeni. Během včerejšího večera se komentátor Bob Ballard dopustil nevhodné poznámky. Z tohoto důvodu byl s okamžitou platností vyřazen z našeho týmu.“

Ballard se k incidentu dosud veřejně nevyjádřil. Od 80. let 20. století je významnou postavou světového sportovního zpravodajství. Působil na několika olympijských hrách a mistrovstvích světa,  komentuje řadu sportů včetně vodního póla a ledního hokeje. Nejvíce se věnuje přenosům z plavání a skokům do vody.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Drag queens byli chyba. Pořadatelé olympiády se omluvili křesťanům za úvodní ceremoniál

Tagy:
komentátor plavkyně Austrálie plavání sport OH 2024 Bob Ballard sexismus