Požár v Brandýse způsobil padesátimilionovou škodu. Do akce šla chemická laboratoř

Hasiči při zásahu v Brandýse nad Labem

Požár v Brandýse na Labem

Páteční požár skladové haly v Brandýse nad Labem způsobil škodu 50 milionů korun. Je dohašen, na místě hasiči dohlížejí, nejméně do sobotního večera. Příčinu bude zjišťovat vyšetřovatel požárů, vyšetřování potrvá zřejmě delší dobu, řekl mluvčí středočeských hasičů Jan Sýkora.

Hala začala hořet v pátek odpoledne, velitel vyhlásil třetí stupeň požárního poplachu. Na místě zasahovalo kolem 100 profesionálních i dobrovolných hasičů. V sobotu brzy ráno byl poplach postupně snížen na druhý a první, tedy základní.

ČTĚTE TAKÉ: V Brandýse nad Labem hořel sklad plný kartonu. Na místě zasahovala skoro stovka hasičů

„Budova je vyklizená,“ popsal mluvčí. Materiál, který hořel, je vyvezený na hromadu, kterou hasiči prolili vodou, ale ještě ji hlídají.

V hale v průmyslovém areálu bylo uskladněno velké množství kartonového materiálu, který má vysokou výhřevnost, proto byl zásah pro hasiče náročný a hašení trvalo až do nočních hodin. Na místě měřila škodliviny v ovzduší Chemická laboratoř Kamenice.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Děsivý případ trápí obyvatele Klatov. Muž zemřel násilnou smrtí při požáru, později našli i mrtvou ženu

Tagy:
požár hasiči Brandýs nad Labem Hasičský záchranný sbor škoda poplach karton sbor dobrovolných hasičů újma požární poplach