Děsivý případ v Klatovech: Muž zemřel násilnou smrtí při požáru, později našli i mrtvou ženu

Hasiči našli ve výškovém bytovém domě v Klatovech při hašení požáru muže, který zemřel násilnou smrtí.

Muž v Klatovech uhořel v bytě

Jako vraždu začali kriminalisté vyšetřovat případ z Klatov, kdy hasiči našli v pátek časně ráno při hašení požáru bytu ve výškovém bytovém domě mrtvého muže, jenž zemřel násilnou smrtí. V souvislosti s událostí pátrali po osobním autě a osmapadesátileté ženě. Při pátrací akci policisté z vrtulníku našli později vůz a několik metrů od něj byla bez známek života i hledaná žena. S největší pravděpodobností šlo o vraždu a následnou sebevraždu, sdělila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

„Krajští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda, na případu dále pracují. Právní kvalifikace může být doplněna i o další trestné činy,“ uvedla Brožová.

ČTĚTE DÁLE: Silné bouře a kroupy udeří o víkendu v Česku. Kde je čekat a kdy prudké lijáky nahradí tropy?

Ráno hořelo v domě v Suvorovově ulici. „Soudní lékař ohledal tělo a shledal, že muž zemřel násilnou smrtí. Případ si převzali krajští kriminalisté,“ řekla policejní mluvčí.

V souvislosti s požárem pátrala policie po osobním vozidle značky Volkswagen Touran a po osmapadesátileté ženě. „Panuje důvodná obava, že by si mohla ublížit,“ napsala dopoledne policie na síti X.

Podle serveru Novinky.cz byla hledaná manželkou muže, který zemřel při požáru. Manžela zřejmě zabila a byt zapálila, uvedl web s tím, že podle sousedů měli manželé mezi sebou dlouholeté neshody. Ženu podle serveru našli policisté oběšenou.

Záchranáři k rannímu požáru vyslali výjezdové skupiny z Klatov a vůz pro řešení hromadného neštěstí. „Na místě se osoby částečně evakuovaly samy, kolegové si do péče vzali muže ročník 1984 a malou holčičku. Oba potřebovali kyslíkovou terapii a následně byli transportováni do klatovské nemocnice. Pro ostatní osoby na místě byly zajištěny deky a tekutiny až do příjezdu evakuačního autobusu hasičského záchranného sboru,“ uvedla Svobodová.

Mluvčí hasičů Petr Poncar řekl, že ještě před jejich příjezdem se z domu evakuovalo 27 lidí, které na přechodnou dobu umístili do evakuačního autobusu. Dým z požáru zakouřil společné prostory domu, hasiči je odvětrali.

Policie v případu šetří i dřívější požár chaty

Ještě před tím, než vyjeli do Klatov, zasahovali hasiči v pátek po 3:00 v chatové oblasti nedaleko Hnačova na Klatovsku u požáru chaty. Objekt byl při příjezdu hasičů zcela zasažen požárem. „Na hašení jsme nasadili tři útočné proudy. Výše škody a příčina požáru jsou předmětem šetření. Ke zraněním nedošlo,“ upřesnil Poncar.

Požárem chaty se zabývá i policie. „Tuto událost prověřujeme. Nemůžeme vyloučit možnou souvislost mezi oběma požáry, to znamená požáru této chaty a požáru bytu v Klatovech,“ řekla Brožová .

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Muž s Bentley nesmí projet. Jak pražská vražda „omylem“ odhalila mafiánského bosse

Tagy:
policie smrt požár chata Plzeňský kraj Hasičský záchranný sbor zdravotnická záchranná služba Česko Klatovy okres Klatovy Policie České republiky Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje