Surový útok v Chrudimi: Mladík kopal bezdomovce do hlavy, pak vytáhl nůž. Podezřelý je ve vazbě

Nádraží v Chrudimi, kde došlo k napadení.

Brutální napadení bezdomovce v Chrudimi

Z pokusu o vraždu obvinil vyšetřovatel mladého muže, který minulý čtvrtek v Chrudimi surově napadl kopanci a nožem jiného muže. Toho musela ve vážném stavu odvézt záchranná služba do nemocnice. Opilý mladík, podezřelý z brutálního činu, putoval do policejní cely a soudu se nevyhne.

Vše začalo nálezem těžce zraněného bezdomovce nedaleko starého nádraží v Chrudimi ve čtvrtek kolem půl osmé večer. „Zraněný čtyřiapadesátiletý muž byl převezen sanitkou do fakultní nemocnice v Hradci Králové,“ oznámila policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

ČTĚTE TAKÉ: Znásilnění v Kunratickém lese. Desítky policistů pátrají po pachateli, zveřejnili jeho popis

Na místo dorazilo několik policejních hlídek včetně chrudimských kriminalistů. Policisté z oddělení hlídkové služby nedaleko místa činu zadrželi podezřelého muže. Následně ho vyzvali k provedení dechové zkoušky a drogového testu. „Zadržený muž nadýchal přes dvě promile alkoholu. Podezřelého muže policisté eskortovali na obvodní oddělení a po provedení prvotních úkonů trestního řízení skončil v policejní cele,“ doplnila mluvčí.

Krajští kriminalisté následně zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého muže pro pokus o vraždu. „Za dosud nevyjasněných okolností napadl staršího čtyřiapadesátiletého muže s cílem ho usmrtit. Poškozeného opakovaně kopal do hlavy a hrudníku a v útoku pokračoval i za použití nože,“ popsala Andrea Muzikantová. V případě prokázání viny a pravomocného odsouzení může jít do vězení až na 18 let.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Záběry zběsilé honičky v Brně. Řidič byl pod vlivem pervitinu, policie musela pohrozit zbraní

Tagy: