Sledujte ZÁZNAM brífinku Trikolóry: Jak to bude dál s vedením hnutí?

Václav Klaus mladší nehodlá kandidovat ve sněmovních volbách a končí v politice, jak uvedl v úterý na svém facebookovém profilu. Jak to bude dál s vedením hnutí Trikolóra? Brífink místopředsedů, na kterém seznámí s výsledky jednání předsednictva, můžete sledovat živě v článku.

Poslanec a předseda Trikolóry Václav Klaus mladší nepovede hnutí, které založil v roce 2019, do sněmovních voleb, nebude ani kandidovat a ukončí veřejné aktivity. Uvedl to v úterý na svém Facebooku. Chce svolat sněm strany, aby se mohl formálně vzdát funkce předsedy strany. Důvody odchodu z veřejného dění označil z drtivé většiny za osobní. Jeho otec, bývalý prezident Václav Klaus, by jeho odchod z politiky považoval za velkou ztrátu. Synovo rozhodnutí se ještě pokusí zvrátit.

V prohlášení Klaus mladší uvedl, že Trikolóra dosáhla v krajských volbách 3,4 % hlasů celostátně, má strukturu ve všech krajích, má i peníze na kampaň. „Chyba je ve mně. Nemám energii a prostě nemůžu teď svolávat ostatní na zteč, když vím, že bych sám šel bez chuti. Všechno na světě je práce,“ vysvětlil, proč se nechce ve volbách angažovat. Doplnil, že kandidovat jen jakoby „proti Pirátům“ je stejně jako „proti Babišovi“ politický nesmysl.

Více podrobností připravujeme.

Tagy:
Facebook politika Andrej Babiš rezignace volby Česká pirátská strana Trikolóra Václav Klaus ml. brífink Trikolóra hnutí občanů Václav Klaus mladší