Fanoušci komiksů truchlí: Zemřel tvůrce ikonického Dragon Ballu. Pracoval na nových dílech

Akira Torijama, tvůrce legendární série mangy Dragon Ball, zemřel po poranění mozku. Informovala o tom v pátek agentura Kjódó s odkazem na autorova nakladatele a studio. Torijamovi, který vytvořil celosvětově populární dílo zahrnující i anime a videohry, bylo 68 let.

„S hlubokou lítostí oznamujeme, že Torijama zemřel 1. března na akutní subdurální hematom,“ uvedlo v prohlášení tvůrcův projekt Bird Studio. „Je nám opravdu líto, že měl několik děl s velkým nadšením ještě rozpracovaných. Nicméně však na tomto světě zanechal mnoho titulů mangy a uměleckých děl,“ uvedl nakladatel.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel oblíbený moderátor BBC Nick Sheridan. Ve věku pouhých 32 let podlehl krátké nemoci

Torijama se narodil v roce 1955 v Nagoji v centrální části Japonska. V roce 1978 debutoval mangou Dr. Slump, nejvíce ho ale proslavila série Dragon Ball, vycházející od roku 1984. Celosvětově se prodalo nejméně 260 milionů kopií, píše agentura AFP, a manga dala vzniknout četným adaptacím včetně filmů, televize, videoher a několika pokračováním, jako například Dragon Ball Z.

Torijamova smrt přišla „příliš brzy“, uvedl v komuniké Eiičiró Oda, Torijamův kolega a autor neméně slavné mangy One Piece.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Praha naprosto vyniká, tvrdí James Blunt. Prozradil, co nesmí chybět u něj v šatně

Tagy: