Zemřel oblíbený moderátor BBC Nick Sheridan. Ve věku pouhých 32 let podlehl krátké nemoci

V pouhých 32 letech zemřel oblíbený moderátor skotské BBC Nick Sheridan. Podlehl krátké nemoci, informovala jeho domovská zpravodajská stanice.

„Zpráva o úmrtí našeho kolegy a přítele nás zdrtila. Nick Sheridan byl skvělý kolega, nesmírně talentovaný novinář, moderátor a spisovatel – a především jeden z těch vzácných lidí, kteří rozzáří životy všech kolem sebe,“ sdílel vedoucí zpravodajství BBC Scotland Gary Smith na oficiálním účtu stanice.

Smrt mladého novináře zasáhla nejen jeho přátele a kolegy, ale také politiky. Bývalá skotská premiérka Nicola Sturgeonová na sociální síti X napsala: „Je to tak strašné. Nick byl mladý, talentovaný, energický a plný potenciálu. Naprosto nesmyslná ztráta.“ „Byl to milý, zábavný chlapík a skvělý novinář, který měl před sebou slibnou kariéru,“ dodal poslanec Stewart McDonald.

Kolegyně z BBC Elle Duffyová uvedla: „Nejhorší zpráva. Nick byl jedním z nejpřívětivějších a nejtalentovanějších lidí, se kterými jsem kdy pracovala. Spolupracoval se mnou na některých z mých prvních pořadů a byl vždy připraven na každou výzvu.“

ČTĚTE TAKÉ: Verdikt v kauze Baldwin. Za smrt filmařky může zbrojířka. Je z ní obětní beránek, říká obhajoba

Sheridan se narodil v irském městě Wexfordu, kde také okusil své profesní začátky. Pracoval jako moderátor a reportér pro STV News a BBC News. Později přesídlil do Glasgow, kde se nejvíce proslavil uváděním pořadů Reporting Scotland, Drivetime, The Nine a Seven Days.

Kromě toho vydal také několik knih – včetně jedné pro mladé novináře v roce 2021 s názvem Breaking News: How to Tell What's Real from What's Rubbish.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zhrzená domina se mstí Harrymu. Ukážu jeho nahé fotky, budete v šoku, tvrdí

Tagy: