Smutná zpráva pro hokejový svět. Zemřela ikona NHL, prohrála boj se zákeřnou nemocí

Ve věku 53 let prohrál boj s rakovinou bývalý hráč NHL Reggie Savage. O jeho smrti informoval hokejový tým Washington Capitals.

„Washington Capitals se zármutkem oznamuje, že zemřel Reggie Savage, který v Capitals strávil tři sezony v letech 1990 až 1993. Jeho talent a láska ke hře ho přivedly k nezapomenutelné kariéře, která trvala 15 sezon v několika profesionálních ligách a na několika kontinentech. Celá naše organizace vyjadřuje hlubokou soustrast jeho rodině a přátelům,“ informoval hokejový tým na sociální síti X.

Savage se narodil v Kanadě, ale jeho rodiče pocházeli z Jamajky. Jeho sestra Sonia pro web NHL.com zavzpomínala, že Savage se už odmalička toužil stát profesionálním hokejistou. „Byl to jeho život. Každý den trénoval, jedl, co měl. Nikdy nechodil ven, nikdy nebral drogy. Obětoval vše, aby se jím stal,“ uvedla s tím, že jeho kariéra nebyla idylická a pravidelně se setkával s rasismem.

ČTĚTE TAKÉ: Hokej jako za komunismu. Putin nechce talenty pouštět do NHL, napřed musí hrát v Rusku

„Někdy potřeboval ochranku, aby se vůbec dostal z arény. Stalo se mu mnoho věcí, o kterých jsme nevěděli, protože si nikdy nestěžoval. Reggie dělal, co musel,“ dodala. Savage byl jedním z pouhých jedenácti černošských hráčů, kteří kdy nastoupili v dresu Capitals. Kromě Washingtonu si zahrál i za Quebec Nordiques.

Savage vstřelil svůj první gól v NHL z trestného střílení. Jeho hokejka z tohoto utkání je uložena v Hokejové síni slávy v Torontu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Souboj legend na Spartě nadchl. Na ledě zářili Jágr i Hrdina, dorazilo téměř 10 tisíc lidí

Tagy:
úmrtí sport Washington Capitals hokej NHL Reginald Savage