Smutná zpráva pro fotbalový svět. Nečekaně zemřel šéf Herthy, bylo mu pouhých 43 let

Německý fotbal zasáhla smutná zpráva. Ve věku 43 let zemřel šéf druholigové Herthy Berlín Kay Bernstein. Klub o tom informoval na svých sociálních sítích. Upřímnou soustrast vyjádřil i slavný Bayern Mnichov či 1. FC Union Berlín.

„Hertha BSC truchlí nad ztrátou Kaye Bernsteina. Dnes, v úterý, obdržela Hertha BSC strašnou zprávu, že ve věku 43 let nečekaně zemřel prezident Kay Bernstein. Celý klub, jeho výbory a zaměstnanci jsou zaskočeni a hluboce zarmouceni,“ napsali zástupci Herthy na sociální síti X.

„Bundesliga truchlí nad úmrtím prezidenta Herthy BSC Kaye Bernsteina. V myšlenkách jsme s jeho rodinou, přáteli a všemi, kdo jsou s klubem spojeni,“ píše se na účtu německé fotbalové soutěže.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Strach o bývalého fotbalistu Slavie a Plzně. Alvir zmizel, policie ho hledá už tři měsíce

Na smutnou zprávu reagovaly i další německé kluby. „Jsme hluboce zarmouceni smrtí prezidenta Herthy Kay Bernsteina. Vyjadřujeme soustrast jeho rodině, přátelům a všem fanouškům,“ píše klub Werder Brémy, kde působí český brankář Jiří Pavlenka. „FC Bayern společně s celou fotbalovou komunitou truchlí nad odchodem Kaye Bernsteina. V myšlenkách jsme s jeho rodinou, příbuznými, přáteli a jeho klubem Hertha BSC,“ řekl prezident klubu FC Bayern Herbert Hainer.

Upřímnou soustrast vyjádřil také 1. FC Union Berlín, za který nastupuje i český reprezentant Alex Král. „Jménem klubu bych rád vyjádřil upřímnou soustrast nad náhlou smrtí prezidenta Herthy Kay Bernsteina. Hrozná zpráva o jeho smrti byla pro nás v Unionu šokem a sdílíme bolest a smutek Herthy. Přejeme Herthě sílu a solidaritu v těchto těžkých časech,“ sdělil prezident klubu Dirk Zingler.

„Odpočívej v pokoji. Vyjadřujeme soustrast jeho rodině, blízkým a přátelům,“ napsal klub TSG Hoffenheim, za který hraje Pavel Kadeřábek. Upřímnou soustrast vyjádřili také fotbalisté z Hamburku.

Podle informací německého deníku Bild šel Bernstein v pondělí kolem jedenácté hodiny večer spát a v úterý ráno už se neprobudil.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Drama na fotbalovém zápase. Mladého hráče postřelili, policisté pátrají po lovci

Tagy:
smrt fotbal sport FC Bayern München Hertha BSC Berlin Německá fotbalová Bundesliga Kay Bernstein 1. FC Union Berlin