Útok rotvajlerů na Plzeňsku: Pokousaná Sofinka promluvila. Prodělala už 11 narkóz

Desetiletá Sofie je po napadení rotvajlery zpět doma.

Pokousané děvče propustili z nemocnice

Lékaři propustili z nemocnice desetiletou Sofii, kterou před měsícem pokousali rotvajleři v Holýšově. Děvče má za sebou 11 narkóz a pravděpodobně ji budou čekat další zákroky. Sofie teď bude potřebovat nákladné terapie, které nehradí pojišťovna, a tak její matka zřídila transparentní účet. Už je na něm přes čtvrt milionu korun.

Holčičku lékaři propustili teprve včera. „Už jsem chtěla domů. V noci se mi zdálo o psech, budila jsem se a pak nemohla usnout. Snad to časem přejde,“ řekla. V nemocnici jí byla po celou dobu nablízku její maminka.

ČTĚTE TAKÉ: Výjimečný trest potvrzen. Afghánec chtěl vraždit a znásilňovat, odsedí si 22 let

„Má za sebou 11 narkóz. Musím ji každý den převazovat zraněná místa. Zatím nevíme, co nás bude čekat dál,“ uvedla.

Dívka, která se ještě nedávno nedokázala postavit na nohy, je velká bojovnice. „Už je to lepší, ale když si stoupnu, tak mě to bolí. Kamarádi mě krásně přivítali s dárky. Od některých jsem dostala hračky a pak jsme si hráli,“ popsala Sofie.

Vrásky její mamince dělají finance. Pojišťovna totiž pobyt Sofiiny matky v nemocnici neproplácí. Hlavně kvůli nadstandardním léčebným výlohám rodina nedávno založila transparentní účet. Pomocnou ruku paní Victorii nabídl její zaměstnavatel i bývalý majitel psů.

„Založili nějaký účet, tak jsem na něj samozřejmě poslal peníze, aby měla maminka na uhrazení nějakých nemocničních výdajů,“ uvedl někdejší majitel rotvajlerů.

Na transparentní účet lidé poslali více než čtvrt milionu korun, veškeré prostředky chce Sofiina matka použít výhradně na léčebné náklady. Psi, již mají útok na svědomí, jsou stále na převýchově ve spolku, který pomáhá rotvajlerům v nouzi.

Tagy: