Nová zjištění o útoku rotvajlerů na Plzeňsku: Holčička necítí nohy. Promluvil majitel psů

Obcí Holýšov otřásl středeční útok rotvajlerů na desetiletou holčičku. Štábu CNN Prima NEWS se podařilo mluvit se svědky incidentu. Podle nich měli psi pobíhat v hloučku hrajících si dětí. Zaútočili až poté, co dívka zvedla ruku do výšky. Z chování psů je v šoku i jejich majitel. Rotvajleři jsou momentálně ve dvoutýdenní karanténě.

Ještě ve čtvrtek to podle výpovědi obyvatel Holýšova vypadalo, že dvojice psů napadla holčičku s otcem na procházce. Po rozhovoru se svědky incidentu se ale zdá, že pokousání probíhalo tak trochu jinak. Mělo být zhruba sedm hodin večer, když k ubytovně na okraji západočeského městečka, kterou obývají cizinci, přiběhli dva rotvajleři bez vodítka. Ihned upoutali pozornost hrajících si dětí.

„Psi byli naprosto klidní, probíhali, nechali se i pohladit. Údajně ve chvíli, kdy se je dívka snažila vyfotit a zvedla ruku do výšky, pes zaútočil. Jestli to byl nějaký signál, netuším,“ řekl štábu CNN Prima NEWS správce ubytovny Jaroslav Hodek. „Holčička je podle posledních informací po operaci a je při vědomí, necítí spodní končetiny,“ prozradil správce ubytovny.

ČTĚTE TAKÉ: Lev na Slovensku roztrhal majitele malé zoo na kusy. Napadl ho při krmení

Majitel psy využívá k nočnímu hlídání nedalekého průmyslového areálu. Jak se dostali ven, zatím není jasné. Objekt hlídají především v nočních hodinách, kdy na místě není majitel.

Majitel je z chování psů v šoku

Holčičku měl zachránit muž, který je sám hendikepovaný. Na psy najížděl autem. Když je odehnal, těžce zraněnou dívku naložil do auta, aby ji ochránil, a zavolal záchranáře. Redakce CNN Prima NEWS muže kontaktovala, ale na příkaz policistů odmítl s médii komunikovat.

Televiznímu štábu se však podařilo spojit s majitelem psů, který je z jejich agresivního chování v šoku. „Jsem z toho hotový, vůbec jsem nespal. Ti psi v životě nikomu nic neudělali. Nebyli vychováni k agresivitě. To jsou mazlíčkové,“ popsal.

Přesto už ale psi za sebou jedno napadení mají. Nebylo to totiž poprvé, co z areálu utekli a vyběhli na pejskaře. „Šel tam manželský pár, který samozřejmě bránil svého psa. A tak tam strčili ruku. Jeden z psů jim tu ruku zmáčkl, ale nekousl,“ vysvětlil majitel rotvajlerů.

Oba psi jsou zpátky v objektu, kde by měli strávit zhruba 14 dnů v karanténě. Pokud se u nich neprokáže vzteklina, možná poputují k novým majitelům. Není ale vyloučeno, že je čeká i utracení. Majiteli navíc hrozí trest – může skončit až na několik let za mřížemi.

Tagy: